Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

V Jarovciach budú mať na záver fašiangov alegorický voz

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Sprievod sa stretne pred kultúrnym domom. Rozlúčka s fašiangovým obdobím bude pokračovať popoludní detským karnevalom a večer ju ukončí fašiangový bál.

Bratislava 28. februára (TASR) – Obyvatelia Jaroviec sa dnes, deň pre začiatkom pôstneho obdobia, rozlúčia s fašiangami veľkolepým programom plným tradícií a nebude chýbať ani alegorický voz.

„Predpoludním sa pred kultúrnym domom stretnú Jarovčania oblečení do najrozmanitejších kostýmov a masiek, potom sa sprievod, v ktorom bude alegorický voz a hudba, vyberie do školy, škôlky, do obchodu, výrobne a keď sa po dvoch hodinách vrátime naspäť, bude nás už na stole čakať fašiangový guláš a ďalšie občerstvenie“, povedal dnes pre TASR starosta Pavel Škodler. Rozlúčka s fašiangovým obdobím bude pokračovať popoludní detským karnevalom a večer ju ukončí fašiangový bál.

Bál, ktorý organizujú členovia Červeného kríža v Jarovciach, sa končí úderom zvonov presne o polnoci a to je zároveň signál, že zábava sa skončila a začína sa pôstne obdobie“, povedal poslanec Miestneho zastupiteľstva (MsZ) Richard Szabó. Ľudová tradícia sa v obci zachováva od nepamäti, posledných dvadsať rokov rozlúčku s fašiangami deň pre začatím pôstu organizuje Miestny úrad (MÚ)v Jarovciach spolu s kultúrnou komisiou MsZ, Červeným krížom a Klubom mladých Chorvátov.