Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislave-Rači bude Adventné zastavenie pri slove a hudbe

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Adventné koncerty sa uskutočnia v mnohých evanjelických kostoloch na Slovensku.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) v Bratislave-Rači pripravil na prvú adventnú nedeľu - 29. novembra program s názvom Adventné zastavenie pri slove a hudbe. Uskutoční sa v evanjelickom kostole v Rači popoludní o 15.00 h.

Na podujatí odznejú diela Bacha, Purcella, Gomeza a ďalších známych skladateľov. Účinkovať bude speváčka Mária Rychlová (soprán), Maroš Klátik (organ) a Miriam Rodriguez Brüllová (gitara).

Sprievodné duchovné slovo bude mať zborový farár Dušan Kováčik.

Cirkevný zbor ECAV Bratislava-Rača už tradične organizuje takéto podujatia v období adventu pred Vianocami i v čase pôstu pred Veľkou nocou.

Adventné koncerty sa uskutočnia v mnohých evanjelických kostoloch na Slovensku.

Viaceré benefičné adventné podujatia organizuje i tento rok Nadácia Výskum rakoviny. Prvé z nich - Punč pomoci - sa bude konať v pondelok 30. novembra v čase od 16.00 do 20.00 h na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave v rámci Vianočných trhov.

V charitatívnom stánku mestskej časti Bratislava-Staré Mesto a Lions Clubu Bratislava budú návštevníkom nápoj čapovať populárni herci a speváci Divadla Nová scéna Róbert Halák, Tomáš Majláth, Dárius Kočí, Peter Makranský a ďalší. Výťažok z predaja pôjde na konto zbierkového účtu Nadácie Výskum rakoviny na zakúpenie prístroja tkanivový mikroanalyzátor.

Tradičný benefičný program Na svätého Mikuláša... sa uskutoční v piatok 4. decembra na Hlavnom námestí v Bratislave v čase od 16.00 do 18.30 h. V bohatom kultúrnom programe vystúpia viacerí mladí speváci. Účinkovať bude aj Jana Kocianová a The Gospel Family (spevácky zbor z Novej Dubnice), zaznejú známe vianočné piesne a spirituály. Nevidiaci spevák Maroš Bango zaspieva kantilénové a duchovné piesne. Súčasťou programu bude aj príchod svätého Mikuláša s anjelmi a čertíkmi, ktorí deťom donesú ovocie a sladkosti.

Informácie TASR poskytli Generálny biskupský úrad ECAV v Bratislave a manažér Nadácie Výskum rakoviny Ján Juráš.