Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Rača vypracuje návrh opatrení na zamedzenie požiarov vo vinohradoch

Peter Pilinský Foto: TASR

Miestny úrad tak reaguje na sobotňajší (24.6.) požiar vo vinohradoch nad Hagarovou ulicou, pre ktorý museli evakuovať 20 obyvateľov rodinných domov.

Bratislava 26. júna (TASR) - Bratislavská mestská časť Rača v spolupráci s vinohradníkmi, vlastníkmi pozemkov či poľovníckym združením vypracuje návrh opatrení, ktoré by mali zabrániť opakovanému vzniku požiarov v račianskych vinohradoch. Miestny úrad tak reaguje na sobotňajší (24.6.) požiar vo vinohradoch nad Hagarovou ulicou, pre ktorý museli evakuovať 20 obyvateľov rodinných domov.

Starosta Rače Peter Pilinský vypísal aj finančnú odmenu na odhalenie a usvedčenie podpaľača. "Stačilo málo a okrem zničených vinohradov a uhynutej zveri mohli na požiar doplatiť životom alebo zdravím aj ľudia," skonštatoval. Mestská časť tvrdí, že prípady z nedávnej minulosti, okolnosti vzniku požiarov i lokalita, v ktorej k nim dochádza, nasvedčujú, že ide o toho istého páchateľa.

"Obraciam sa na verejnosť, aby akékoľvek poznatky, dôkazy, fotografie či iné indície o aktuálnom skutku, ako aj tých z minulosti v oblasti Rinzle, Vtáčky, Špígle, respektíve v okolí Úžin, Kadnárovej a Hečkovej ulice poskytli polícii," uviedol starosta.

Vo vinohradoch nad Hagarovou ulicou v Rači začalo horieť v sobotu popoludní. S požiarom v račianskych vinohradoch museli hasiči zápasiť aj v uplynulých rokoch.