Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V uliciach Bratislavy sú naďalej mechanizmy zimnej údržby

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Magistrát vyzýva ľudí, aby v prípade, ak uvidia zľadovatený povrch vozovky alebo neodhrnutý chodník či cyklotrasu, to nahlásili na mestskom dispečingu.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Aktuálna poveternostná situácia v hlavnom meste si vyžiadala zvýšenie počtu mechanizmov zimnej údržby, ktoré sa starajú o zjazdnosť ciest. Podľa informácií hovorkyne Bratislavy Zuzany Onufer sú momentálne v akcii štyri vozidlá.

"Podľa potreby zabezpečujú posyp a pluhovanie," uviedla. Popoludní zasahovali najprv na Kolibe, neskôr i v Karlovej Vsi, Lamači, Dúbravke i na Palisádach. "Sú pripravené zasiahnuť tam, kde to bude potrebné," dodala Onufer.

Magistrát vyzýva ľudí, aby v prípade, ak uvidia zľadovatený povrch vozovky alebo neodhrnutý chodník či cyklotrasu, to nahlásili na mestskom dispečingu dispecing@bratislava.sk alebo na telefónnych číslach 02/59 356 761 a 0902 985 887.

Bratislava už zimnú pohotovosť ukončila, avšak na základe predpovede počasia objednala u svojho dodávateľa mechanizmy zimnej údržby od utorka (18. 4.) predbežne do piatka (21. 4.) v závislosti od vývoja situácie. Výkony zimnej údržby pre mesto zabezpečuje spoločnosť A.R.K. technické služby.