Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Bratislave otvorili športovo-zábavné centrum pre rodiny s deťmi

Športovo-zábavné centrum pre rodiny s deťmi otvorili v blízkosti bratislavského letiska v budove Aircraft Sporthouse. Medzi atrakciami sú napríklad trampolíny, nafukovacia športová dráha, prekážkové ihrisko, tobogany na časomieru, aréna pre najmenšie deti, športová aréna pre futbal, florbal a basketbal, ale tiež dve unikátne atrakcie. Jednou z nich je sánkovanie na špeciálnych kolesách na umelej tráve, ďalšou lezenie a šmýkanie sa po ľadovej hore s 10-metrovou nerezovou šmýkačkou. Na snímke športovo-zábavné centrum. V Bratislave 28. februára 2015. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Najväčší detský indorový park tohto druhu na otvorili v sobotu 28. februára pri bratislavskom letisku známe tváre zo športu a spoločenského života na Slovensku.


Bratislava 1. marca (TASR) – Slovenská metropola má od tohto víkendu nové športovo-zábavné centrum pre rodiny s deťmi, ktoré by sa v európskej konkurencii vôbec nestratilo. Najväčší detský indorový park tohto druhu na otvorili v sobotu 28. februára pri bratislavskom letisku známe tváre zo športu a spoločenského života na Slovensku - tenistka Dominika Cibulková, futbalista Róbert Vittek, gymnasta Samuel Piasecký, sánkarka Viera Gbúrová, moderátorka Marianna Ďurianová a tanečníci z The Pastels.

Každá z osobností dostala za úlohu otvoriť jednu z atrakcií, ktoré Kidshouse vo svojom priestore na viac ako 1500 m2 priniesol. Kým Marianna Ďurianová so synom otvorili arénu pre najmenšie deti, Róbert Vittek slávnostne prestrihol pásku na ihrisku pre basketbal, futbal a florbal. Samuel Piasecký uviedol do života trampolínovú arénu, Viera Gbúrová sánkarskú dráhu s umelou trávou a The Pastels nafukovaciu športovú dráhu. Dominika Cibulková, ktorá zastupovala nadáciu Aby hviezdy nehasli, aj sama vyskúšala adrenalínovú ľadovú vežu či sánkarskú dráhu. Slovenská tenisová jednotka si momentálne doliečuje svoje zranenie, no napriek tomu vyliezla na ľadovú vežu, odkiaľ sa spustila po 10-metrovej šmykľavke.

„Máme nadáciu Aby hviezdy nehasli, v jej mene som sem prišla. My podporujeme skôr ten opak, ľudí, ktorí sa už nemajú tak dobre, ale urobili niečo pre Slovensko, boli úspešní a známi a reprezentovali našu krajinu. Som rada, že som mohla túto nadáciu prvýkrát angažovať aj medzi detičky. Ale stále sa venujeme starším ľuďom. Nechodím po takýchto zariadeniach po Slovensku, takže neviem, či také niečo ešte je, ale mne osobne sa tu veľmi páči,“
uviedla pre médiá Cibulková.

Mariannu Ďurianovú zase potešilo, že si matky a otcovia budú môcť oddýchnuť od rodičovských povinností. „So svojím synom navštevujem gymnastiku Bighuggym. Ja som veľmi rada, že niečo takéto vzniklo. Nie je krajší pocit ako vidieť svoje dieťa bezstarostne a šťastne sa hrať. Pre nás rodičov je fajn, že si môžeme aspoň na chvíľočku oddýchnuť.“
Športovo-zábavné centrum pre rodiny s deťmi otvorili v blízkosti bratislavského letiska v budove Aircraft Sporthouse. Medzi atrakciami sú napríklad trampolíny, nafukovacia športová dráha, prekážkové ihrisko, tobogany na časomieru, aréna pre najmenšie deti, športová aréna pre futbal, florbal a basketbal, ale tiež dve unikátne atrakcie. Jednou z nich je sánkovanie na špeciálnych kolesách na umelej tráve, ďalšou lezenie a šmýkanie sa po ľadovej hore s 10-metrovou nerezovou šmýkačkou. Na snímke športovo-zábavné centrum. V Bratislave 28. februára 2015.
Foto: TASR/Štefan Puškáš

Futbalista Róbert Vittek prišiel na otvorenie Kiddshouse so svojimi deťmi a tie sa tiež poriadne zapotili. „Prišiel som toto centrum podporiť v prvom rade preto, lebo mám pozitívny vzťah k deťom. A viem, čo majú deti rady, pretože sám dve mám. Navštevoval som podobné centrá, ale toto je v niektorých veciach veľmi výnimočné. Mojim deťom sa najviac páčilo vo futbalovej, hokejbalovej a basketbalovej časti a potom tobogany a sánkarská dráha. Je to výnimočná vec. Tam trávili najviac času,“ neskrýval nadšenie futbalový reprezentant.

Hlavná myšlienka tohto centra je, že atrakcie môžu absolvovať rodičia spolu so svojimi deťmi a nemusia sa na ne len prizerať zo stoličky. TASR informoval PR manažér spoločnosti Access Production Dodo Mikláš.