Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V bratislavskom Starom Meste chce byť starostom aj M. Vetrík

Tatiana Rosová Foto: TASR/František Iván

O post starostu chce zabojovať tiež súčasná hlava mestskej časti Tatiana Rosová (SDKÚ-DS).

Bratislava 22. septembra (TASR) – O post starostu v bratislavskom Starom Meste chce zabojovať aj Miroslav Vetrík. Autor a organizátor bratislavských Korunovačných slávností pre TASR uviedol, že do novembrových komunálnych volieb ide ako nezávislý kandidát, a to bez akejkoľvek podpory politickej strany.

Miestnej volebnej komisii doniesol Vetrík petíciu s vyše 500 podpismi občanov, ktorí podporujú jeho kandidatúru na starostu. O priazeň Bratislavčanov sa chce uchádzať aj v mestskom zastupiteľstve.

O post starostu chce zabojovať tiež súčasná hlava mestskej časti Tatiana Rosová (SDKÚ-DS). Vo voľbách ju podporí päť strán, koaličnú dohodu o volebnej a povolebnej spolupráci uzavreli strany Sieť, SDKÚ-DS, OKS a SZ. Okrem nich Rosová získala podporu aj od Strany moderného Slovenska Milana Urbániho. 

Proti Rosovej sa chce postaviť podpredseda hnutia NOVA Gábor Grendel, za ktorým je koalícia NOVA, SaS, KDH, Most-Híd a OĽaNO. Tlačové oddelenie strany NOVA dnes informovalo, že koalícia sa rozšírila o stranu KDS a Grendelovi vyjadrila podporu aj SMK.

Bojovať o stoličku starostu chce tiež Kristián Straka, ktorý založil občianske združenie Právo na bývanie, i novinár Radoslav Števčík.

Mestský a miestny poslanec Martin Borguľa, ktorý kandidoval v minulých komunálnych voľbách a skončil ako druhý po Rosovej, sa teraz nemieni uchádzať o tento post. Avizoval, že chce byť len poslancom.

Do radov staromestských miestnych poslancov sa chce zaradiť 104 uchádzačov. Miestne zastupiteľstvo bude mať v ďalšom volebnom období o osem poslancov viac. Zo súčasných 17 sa ich počet zvýši na 25.