Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Staronovým kontrolórom v bratislavskom Starom Meste bude O. Paradeiser

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Jeho nové šesťročné funkčné obdobie sa začne 1. januára budúceho roka a mesačne bude poberať plat 1978 eur.

Bratislava 6. decembra (TASR) – Staronovým kontrolórom v bratislavskom Starom Meste sa stal Oliver Paradeiser. V tajnej voľbe o tom dnes rozhodli miestni poslanci na zasadnutí staromestského zastupiteľstva. Jeho nové šesťročné funkčné obdobie sa začne 1. januára budúceho roka a mesačne bude poberať plat 1978 eur. Nadviazať chce na svoju doterajšiu prácu, pričom sa chce opätovne pridržiavať hesla "prevencia, nie represia", čiže upozorňovanie na nedostatky a ich náprava.

Paradeiser uspel v konkurencii ďalších piatich kandidátov. O víťazovi však rozhodlo až druhé kolo hlasovania, keďže v prvom kole nikto nezískal nadpolovičnú väčšinu všetkých platných hlasov. Do druhého kola spolu so súčasným miestnym kontrolórom v Starom Meste postúpil niekdajší vedúci oddelenia životného prostredia staromestského miestneho úradu a súčasný poslanec v mestskej časti Rača Michal Drotován. Paradeiser napokon získal 14 a Drotován desať platných hlasov.

Miestna samospráva vyhlásila voľbu nového miestneho kontrolóra, keďže šesťročné funkčné obdobie súčasného kontrolóra sa končí 31. decembra tohto roka. Do voľby o tento post sa prihlásilo celkovo šesť kandidátov. Okrem súčasného kontrolóra Paradeisera a račianskeho miestneho poslanca Drotována sa prihlásil aj súčasný krajský poslanec a bývalý dlhoročný miestny a mestský poslanec Pavol Baxa, bývalý mestský a miestny poslanec a prednosta staromestského miestneho úradu Sven Šovčík, Pavol Mihál a Anežka Poradová.