Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Časti bratislavského Starého mosta chcú štyri samosprávy z východu

Foto: TASR/Martin Baumann

Štyri samosprávy z okresu Vranov nad Topľou chcú nahradiť staré schátrané premostenia ponad rieku Ondava.

Kladzany 17. januára (TASR) - Časti bratislavského Starého mosta, ktorý sa bude rozoberať a nahrádzať novým, možno skončia na východe Slovenska. Prejavili o ne totiž záujem viaceré samosprávy v okrese Vranov nad Topľou.

Výstavba nového Starého mosta v Bratislave by mala odštartovať v polovici tohto roka. "O starú konštrukciu mosta prejavili záujem mestá z východného Slovenska, takže môže mať ďalšie využitie," informoval počas stredajšej ( 16.1.) tlačovej konferencie bratislavský primátor Milan Ftáčnik.

Záujem o rozobratú konštrukciu bratislavského mosta prejavili štyri samosprávy z okresu Vranov nad Topľou. Plánujú ňou nahradiť staré schátrané premostenia ponad rieku Ondava, a to medzi Kladzanmi a Hencovcami, ako aj medzi Nižným Hrušovom a Dlhým Klčovom.

"Mestu Bratislava zaslali žiadosti všetky štyri obce - Kladzany, Hencovce, Nižný Hrušov a Dlhé Klčovo. Dali sme si vypracovať posudok odbornou firmou, ktorá zistila, že diely Starého mosta by boli vhodné, aby sa využili u nás," informoval TASR starosta Kladzian Daniel Lorinc.

Za akých podmienok by mohli napokon spomínané samosprávy získať časti rozobratého mosta, zatiaľ Lorinc konkretizovať nevedel. "Bude to závisieť od rozhodnutia mesta Bratislava, momentálne nevieme, za akú úhradu by to mohlo byť. Počas budúceho týždňa navštívime hlavné mesto, takže sa možno dozvieme viac."