Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

VIDEO: Bratislava Street Art Festival sa začína veľkoplošnou maľbou

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Nástenná maľba je úvodná časť a predzvesť Street Art Festivalu, ktorého hlavné dianie je plánované na 14. a 15. októbra.

Bratislava 30. septembra (TASR) – Figuratívna maľba troch tancujúcich osôb Litany na 12 metrovej stene v centre mesta je v rámci šiesteho ročníka podujatia Bratislava Street Art Festival.



"Veľkoplošnú maľbu na uzavretom nádvorí hudobného klubu Fuga tvorím s Ilustračné foto Foto: TASR/AP

a je špeciálne určená pre tento priestor," na dnešnej tlačovej konferencii povedala Zuzana Sabová a pokračovala v maľovaní pomocou vysokozdvižného ramena.

Večer bude vernisáž tejto maľby, ale v plnej kráse so svetelnými a zvukovými efektmi ju návštevníci uvidia počas festivalu Biela noc 8. októbra. Nástenná maľba je úvodná časť a predzvesť Street Art Festivalu, ktorého hlavné dianie je plánované na 14. a 15. októbra. Jeho hudobno-vizuálny program sa uskutoční na Kamennom námestí, kde sa predstavia viaceré skupiny, dídžeji i bubnová show. Ani tu nebude chýbať maľovanie na stenu.



"Na našom podujatí doteraz najväčšiu maľbu - na 20 metrovej stene bude tvoriť hlavná hviezda festivalu, street artovy umelec Fat Heat z Maďarska. Predstavia sa aj naši výtvarníci Marek Cina a Matúš Maťatko. Týmto umením ulice chceme oživiť dianie na verejnosti, preto takto chodíme medzi ľudí," zdôvodnil Tomáš Lukačka, ktorý s francúzskym umelcom Renaudom Devalierom je organizátor festivalu.