Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

V Klube Luna bude cez víkend podujatie pre seniorov a ich rodiny

Ilustračné foto. Foto: TASR

Súčasťou popoludnia bude tiež beseda s autorkou kníh pre deti Katarínou Škorupovou.

Bratislava 24. júla (TASR) – Klub Luna Senior Friendly a občianske združenie Bagar v Bratislave pripravili cez víkend Dni otvorených dverí. Sobotný program je zameraný najmä na aktivity seniorov, v nedeľu bude mať medzigeneračný charakter. TASR o tom informoval člen výkonného výboru Európskej únie seniorov Miloš Nemeček.

V tomto roku bol prvýkrát vyhlásený Svetový deň starých rodičov a seniorov na nedeľu 25. júla. Podujatie sa uskutoční počas oboch dní v čase od 15.00 do 18.00 h v priestoroch Klubu Luna.

V sobotu čestný predseda Asociácie tlačených a digitálnych médií Nemeček bude hovoriť o slovenskej mediálnej scéne a konšpiráciách. Mária Muchová, vedúca projektu Bratislava mesto pre všetkých, predstaví projekt zameraný na zvýšenie digitálnych zručností seniorov. Jozef Mikloško, spisovateľ, bývalý politik a diplomat, uvedie svoju najnovšiu knihu. Alojz Špaček, spoluzakladateľ seniorského folklórneho hnutia priblíži, ako sa seniori aj vo vysokom veku venujú ľudovému umeniu.

V nedeľu sú na programe tvorivé dielne pre starých rodičov a rodičov s vnúčatami a deťmi. Pod vedením lektoriek Klubu Luna môžu prísť tvoriť rôznymi technikami - maľovať na textil, vyrábať pohľadnice a záložky do kníh, vytvárať koláže a podobne. Súčasťou popoludnia bude tiež beseda s autorkou kníh pre deti Katarínou Škorupovou.