Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V mestskej časti Rača otvoria denný stacionár pre seniorov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Zariadenie buduje mestská časť v nových priestoroch, ktoré vznikajú rekonštrukciou budovy bývalých detských jaslí na Plickovej ulici.

Bratislava 6. marca (TASR) - V bratislavskej mestskej časti Rača otvoria denný stacionár pre seniorov. Je to jeden z veľkých projektov, ktoré sa v súčasnosti v Rači realizujú vďaka prostriedkom získaným v rámci Integrovanej stratégie rozvoja mestských oblastí (ISRMO).

Denný stacionár bude poskytovať ambulantnú formu sociálnej služby, TASR informovala hovorkyňa starostu Rače Eva Miklánková. Znamená to, že klienti do stacionára ráno prídu, počas dňa bude pre nich pripravená starostlivosť a program a v popoludňajších hodinách odídu domov.

Klientom má ponúkať služby pri odkázanosti na pomoc inej fyzickej osoby, sociálne poradenstvo, rehabilitácie, stravovanie či kvalitné trávenie voľného času a terapie. "Stacionár bude v prevádzke počas pracovných dní od 06.30 do 17.00 h, bude bezbariérový a určený pre mobilných aj imobilných občanov," uviedla hovorkyňa. O klientov sa má starať kvalifikovaný odborný personál.

Zariadenie buduje mestská časť v nových priestoroch, ktoré vznikajú rekonštrukciou budovy bývalých detských jaslí na Plickovej ulici. Na rekonštrukciu budovy v celkovej sume 461.000 eur mestská časť získala nenávratný finančný príspevok z fondov Európskej únie.

Okrem vnútorných priestorov podľa nej rekonštrukciou prejdú aj vonkajšie. "Vykonajú sa sadové a terénne úpravy, osadí sa drobná architektúra," priblížila Miklánková. Práce by mali byť ukončené v júni.