Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Novom Meste budú niektoré deti oslobodené od poplatku za škôlku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Rodičia s trvalým pobytom v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto tak od budúceho mesiaca ušetria mesačne na školnom 35 eur na dieťa v prípade škôlky.

Bratislava 18. septembra (TASR) – Mnohodetné rodiny v bratislavskom Novom Meste by mohli mať o čosi lepšiu finančnú situáciu. Od októbra totiž začne platiť všeobecne záväzné nariadenie (VZN), podľa ktorého nebude musieť rodina za tretie a každé ďalšie dieťa uhrádzať poplatky za materskú školu a družinu na základnej škole. Má ísť o ďalší príspevok v rámci podpory novomestských detí a rodín. Pre TASR to uviedol novomestský hovorca Marek Tettinger.

Rodičia s trvalým pobytom v mestskej časti tak od budúceho mesiaca ušetria mesačne na školnom 35 eur na dieťa v prípade škôlky. Práve taký je poplatok vo väčšine novomestských obecných materských škôl. Výnimkou je Materská škola (MŠ) Teplická, kde je mesačný poplatok 20 eur, keďže škôlka ešte nie je zrekonštruovaná, a nadštandardná MŠ Pionierska, ktorá má poplatok 60 eur mesačne. Zároveň budú novomestskí rodičia oslobodení od mesačného poplatku 25 eur za družinu, resp. školský klub na základnej škole.

Všeobecne záväzné naradenie schválili novomestskí poslanci na septembrovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.