Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V bratislavskom Novom Meste kandidujú na starostu traja uchádzači

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Záujem opätovne kandidovať na starostu mestskej časti už potvrdil súčasný šéf miestnej samosprávy Rudolf Kusý, ktorý kandiduje ako nezávislý.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Do lehoty určenej na podávanie kandidačných listín (11.9.) v rámci novembrových komunálnych volieb podali v bratislavskom Novom Meste kandidačnú listinu traja uchádzači o post starostu, taktiež i 57 uchádzačov o miesto poslanca v 25-miestnom zastupiteľstve mestskej časti.

"Oproti predchádzajúcim komunálnym voľbám je to o jedného kandidáta na starostu viac, v roku 2014 boli dvaja záujemcovia. V prípade poslancov je menej záujemcov. Pred štyrmi rokmi bolo 97 uchádzačov," priblížil pre TASR hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Mená oficiálnych kandidátov zverejnia po ich zaregistrovaní miestnou volebnou komisiou.

Záujem opätovne kandidovať na starostu mestskej časti už potvrdil súčasný šéf miestnej samosprávy Rudolf Kusý, ktorý kandiduje ako nezávislý. Kandidatúru ako nezávislý už vlani v máji ohlásil občiansky aktivista a spoluzakladateľ Zelenej hliadky Matúš Čupka. Tento rok sa k nemu okrem súčasného starostu pridal aj obchodný riaditeľ Miroslav Kolesár, ktorý sa o priazeň voličov uchádza ako kandidát iniciatívy .TERAZ v spolupráci so Stranou moderného Slovenska.

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 10. novembra.