Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: V bratislavskej Starej tržnici sa dnes vegánsky hoduje

Na snimke pohľad na Vegánsky hody 19. marca 2017 v Starej tržnici v Bratislave. Foto: TASR - Andrej Galica

Okrem domácich či exotických vegánskych špecialít dnešné podujatie ponúka aj výber vegánskej kozmetiky i kuchárske show v prevedení známych blogerov.

Bratislava 19. marca (TASR) - V bratislavskej Starej tržnici sa dnes koná prvá prvý ročník nového podujatia Jarné Vegánske hody. Návštevníkom ponúka výber vegánskych špecialít a kozmetiky, kuchárske show, prednášky, ale aj "ochutnávky" virtuálnej reality z veľkochovov. Podujatie trvá do 22.00 h.



"Jarné Vegánske hody nadväzujú na úspešné jesenné podujatie, ktoré už osem rokov v Bratislave približuje ľuďom vegánske stravovanie. To neobsahuje žiadne živočíšne výrobky ako mäso, mlieko či vajcia a ponúka tak jedálniček, ktorý je ohľaduplný k zvieratám. Okrem toho má aj niekoľkonásobne menšiu uhlíkovú stopu a podľa odborníkov je tak cestou, ako spomaliť klimatické zmeny," hovorí Martin Smrek z občianskeho združenia Vegánske Hody.

Okrem domácich či exotických vegánskych špecialít dnešné podujatie ponúka aj výber vegánskej kozmetiky netestovanej na zvieratách, kuchárske show v prevedení známych blogerov. Návštevníci si môžu tiež siahnuť na najmodernejšie technológie a vďaka VR setu očami hospodárskych zvierat nahliadnuť za brány veľkochovov a jatiek.