Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislave bude veľtrh krásy

ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na podujatí si zmerajú sily nechtové dizajnérky na Majstrovstvách Slovenskej republiky a Medzinárodných majstrovstvách v nail arte, rovnako aj v manikúre prírodných nechtov.

Bratislava 1. októbra (TASR) – Od štvrtka (2.10.) sa na bratislavskom výstavisku Incheba začne najväčší veľtrh krásy na Slovensku Interbeauty, ktorý potrvá do soboty (4.10). Návštevníci nájdu na ňom množstvo kozmetických produktov a uvidia trendy v líčení a úprave vlasov na ďalšiu sezónu. Interbeauty budú sprevádzať aj veľtrhy Esoterika a Biostyl zamerané na svet tajomna a zdravého životného štýlu. TASR informovala hovorkyňa Incheby Martina Macková.

Tohtoročný veľtrh krásy spojí ponuku kozmetických produktov a služieb s poradenstvom, ako sa ľudia majú o seba čo najlepšie starať. Chýbať nebudú ani kadernícke a vizážistické exhibície. "Vizážistka Sandra Baumgartner ukáže líčenie v štýle juhoamerickej telenovely. Maturantky sa môžu inšpirovať ukážkami líčenia a účesov na stužkovú, aby v tento deň vyzerali okúzľujúco," povedala Macková, podľa ktorej sa návštevníci môžu tešiť na ambasádorku luxusnej kozmetickej značky Elišku Pichoňskú a vizážistu Káju Pavlíčka, ktorí predvedú, aké farby v líčení sú trendom na jeseň a v zime.

Súčasťou veľtrhu sú aj súťaže špičkových odborníkov. Vo štvrtok si sily zmerajú nechtové dizajnérky na Majstrovstvách Slovenskej republiky a Medzinárodných majstrovstvách v nail arte, rovnako aj v manikúre prírodných nechtov. Piatok (3.10.) bude patriť kaderníkom a vizážistom na celoslovenskej súťaži Interbeauty Trophy. Víťaz ďalšej súťaže, Majstrovstiev Slovenskej republiky v make-upe, postúpi na Medzinárodné majstrovstvá do nemeckého Düsseldorfu.

Návštevníci uvidia aj viaceré kozmetické prístroje a tohtoročnou novinkou budú napríklad pleťové séra s obsahom drahokamov ako smaragd, zafír a ruženín alebo masážne sviečky s aromatickými olejmi. Dámy sa môžu prihlásiť do Zmenárne naživo, kde dostanú vďaka profesionálom nový účes alebo make-up. Podstúpiť takúto skrášľovaciu zmenu, hneď na začiatku veľtrhu, sa rozhodla aj spisovateľka Andrea Coddington, ktorú môžu ľudia stretnúť aj v piatok na autogramiáde jej knihy.

Veľtrhy Esoterika a Biostyl ponúknu podľa slov Mackovej množstvo produktov v biokvalite a inšpiratívne môžu byť aj stretnutia s odborníkmi na psychológiu, medicínu a duchovný rozvoj. "Ľudia sa okrem iného môžu dozvedieť, aké negatívne účinky na zdravie môže mať chémia v kozmetike, ako sa očistiť od negatívnych vzorcov správania či ako prežiť krízu, objaviť Bachove kvetové esencie a spoznať starú húnsku metódu nápravy chrbtice," dodala.

Počas troch dní sa predstaví 207 vystavovateľov zo šiestich krajín. Veľtrhy budú otvorené od 10.00 h. do 18.00 h.