Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Z ulíc Karlovej Vsi odstránili vlani 52 nepoužívaných áut

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Väčšinu, 43 prípadov, tvorili autá s evidenčným číslom vozidla (EČV), ktoré dlhodobo stáli na jednom mieste a ktoré majitelia odstránili na základe výzvy karlovoveského miestneho úradu.

Bratislava 17. januára (TASR) - Z ulíc Karlovej Vsi bolo počas roka 2016 odstránených 52 dlhodobo odstavených áut a vrakov. Informoval o tom hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

"Väčšinu, 43 prípadov, tvorili autá s evidenčným číslom vozidla (EČV), ktoré dlhodobo stáli na jednom mieste a ktoré majitelia odstránili na základe výzvy karlovoveského miestneho úradu. Bezplatná zmluvná odťahová služba odtiahla ďalších deväť áut bez EČV," spresnil hovorca. Celkovo Karlova Ves podľa jeho slov riešila v roku 2016 viac ako 90 dlhodobo odstavených vozidiel a vrakov.

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová (nezávislá) poukázala na to, že takéto autá neznamenajú len zhoršenú kvalitu životného prostredia, ale najmä dlhodobé zabratie verejného priestranstva. "Parkovacie miesta majú takpovediac cenu zlata. Preto je dôležité odstraňovať vozidlá, ktoré vo verejnom priestore nemajú čo robiť," uviedla.

V roku 2015 Karlova Ves odstránila z ulíc 80 nepoužívaných áut s EČV a desať vrakov bez evidenčného čísla.

Okrem vlastného zisťovania mestská časť koná na základe informácií od občanov, ktorí môžu podnet nahlásiť na oddelenie dopravy a životného prostredia karlovoveského úradu, prípadne na základe podnetov na portáli odkazprestarostu.sk.