Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Bratislava získala nomináciu na medzinárodnú cenu EuroCrest

Internetová stránka hlavného mesta. Foto: TASR

Hlavné mesto tak bude reprezentovať slovenskú verejnú správu v súťaži internetových stránok v Českej republike.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Ocenenie GrandPrix súťaže ZlatyErb.sk 2012 a zároveň nomináciu na medzinárodnú Cenu EuroCrest získala internetová stránka hlavného mesta Bratislavy. Reprezentovať tak bude Slovensko v roku 2013 na tejto stredoeurópskej súťaži, ktorá sa uskutoční v Českej republike.

Bratislava zvíťazila v kategórii najlepšia stránka miest a mestských častí. Hlavnú cenu v kategórii samosprávnych krajov porota udelila Prešovskému samosprávnemu kraju. Za obce sa na prvom mieste umiestnila Klátova Nová Ves.

Najlepšiu bezbariérovú stránku má zo samospráv Čadca a najlepšou elektronickou službou samospráv sa môže pochváliť Prešov. Špeciálnu cenu pre osobnosť za dlhoročný prínos v oblasti budovania eGovernmentu v slovenských samosprávach získali Lucia Mušková a István Zachariáš. TASR o tom informoval generálny sekretár Únie miest Slovenska Marián Minarovič s tým, že vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo dnes v Bratislave v rámci medzinárodného kongresu ITAPA 2012.

Nová internetová stránka slovenskej metropoly sa oficiálne spustila začiatkom septembra tohto roka. "Nový rozmer elektronickej komunikácie bratislavskej samosprávy s verejnosťou je postavený na intuitívnej práci s informáciami, návštevník stránky sa pohybuje v štyroch tematických a informačných blokoch," priblížil hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy. Stránka obsahuje viac ako 23.000 verejne prístupných dokumentov a 31.000 fotografií zo života v meste.

Dôležité informácie o kultúrnom, spoločenskom živote sú poskytované v angličtine, nemčine a španielčine, pričom v blízkej budúcnosti pribudne ruská verzia. Priemerná mesačná návštevnosť oficiálnej stránky hlavného mesta sa pohybuje na úrovni 150.000 jedinečných návštevníkov.

Súťaž ZlatýErb.sk každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a Občianske združenie eSlovensko. Organizuje sa v spolupráci s verejným informačným portálom pre samosprávy Mesto.sk a medzinárodnou konferenciou ITAPA vďaka podpore spoločnosti Fujitsu a Gista.

Jej hlavným cieľom je podporiť informatizáciu slovenských samospráv a oceniť výnimočné projekty, podporiť výmenu skúseností a ohodnotiť úsilie zástupcov samospráv účinne využívať informačno-komunikačné technológie k zvyšovaniu kvality a prístupnosti služieb samosprávnych krajov, miest, mestských častí a obcí verejnosti.