Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Ľudia môžu svojimi poďakovaniami pomôcť vlkom v bratislavskej zoo

Za každé poďakovanie určené komukoľvek a za čokoľvek, ktoré odosielateľ umiestni na stránke www.vďaka.sk alebo vo forme lístočku pripne na stenu priamo v bratislavskej zoologickej záhrade, prispeje TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., desiatimi centami na výstavbu nového výbehu. Na snímke výbeh pre vlkov európskych v bratislavskej ZOO. Foto: TASR - Martin Baumann

Riaditeľka bratislavskej ZOO Miloslava Šavelová pripomenula, že vybudovanie nového výbehu pre vlkov je nevyhnutnosťou, súčasný pavilón pre chov šeliem nevyhovuje.

Bratislava 3. augusta (TASR) – Aj poďakovanie môže byť konkrétnou formou pomoci. A to vďaka projektu VĎAKA, ktorý poďakovania mení na finančný príspevok pre vybudovanie nového pavilónu pre vlkov európskych v bratislavskej ZOO.

Ako na dnešnom tlačovom brífingu vysvetlili zástupcovia bratislavskej ZOO, za každé poďakovanie určené komukoľvek a za čokoľvek, ktoré odosielateľ umiestni na stránke www.vďaka.sk alebo vo forme lístočku pripne na stenu priamo v bratislavskej zoologickej záhrade, prispeje TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a. s., desiatimi centami na výstavbu nového výbehu.


NOVÝ VÝBEH PRE VLKOV by terazmedia

Riaditeľka ZOO Miloslava Šavelová pripomenula, že vybudovanie nového výbehu pre vlkov je nevyhnutnosťou, súčasný pavilón pre chov šeliem nevyhovuje. Snahou ZOO je premiestniť výbeh do lesnatej časti ZOO, ktorá vernejšie kopíruje životné prostredie zvierat vo voľnej prírode. Odhadovaná suma potrebná na zrealizovanie nového výbehu je 90.000 eur bez DPH.



ZOO už v roku 2012 vyhlásila dobrovoľnú finančnú zbierku na získanie potrebných prostriedkov. Doteraz prostredníctvom nej získala 20.141 eur. "To však nestačí, a preto sme vďačne prijali možnosť získať prostriedky prostredníctvom projektu VĎAKA," uviedla Šavelová. Verí, že s pomocou vyzbieraných financií bude môcť ZOO otvárať nový výbeh pre vlkov už na začiatku novej sezóny na jar 2016.

Súčasná kampaň je pokračovaním projektu VĎAKA, ktorý sa začal v roku 2014 a jeho cieľom bolo podporiť verejné korčuľovanie. Vtedy zaznamenal 110.137 poďakovaní, ktoré sa premenili na 11.137 eur. "Vďaka týmto peniazom, ktoré naša spoločnosť zvýšila na sumu 50.000 eur, sme mohli na vybraných zimných štadiónoch od polovice januára do konca marca tohto roku zabezpečiť bezplatné verejné korčuľovanie," pripomenul vedúci oddelenie spoločenskej zodpovednosti národnej lotériovej spoločnosti TIPOS Branislav Sťahuliak.