Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Jubilejná desiata Bratislavská čučoriedka patrí Júliusovi Satinskému

Július Satinský, archívne foto Foto: TASR

V Redute sa zabávalo viac ako 450 bálových hostí. Tancovalo sa na troch scénach, o dobrú náladu sa staral Big Band Gustava Broma, Metropolitný orchester Bratislava a hosť večera Richard Müller.

Bratislava 10. februára (TASR) – Jubilejné ocenenie Bratislavská čučoriedka, ktoré sa už na celú dekádu stalo súčasťou Bratislavského bálu, patrí Júliusovi Satinskému. Rozhodla o tom Čestná rada ceny tohto nezabudnuteľného umelca a humoristu. Hosťom bálu sa prihovoril vo filmovej dokrútke.

„Cena bola udelená autorovi Bratislavskej čučoriedky, tohto krásneho ľudského spojenia. Čestná rada si povedala, že po deviatich ročníkoch je fajn, aby sme si aj vďaka archívnym spomienkam a jeho neopakovateľne vtipným vetám pripomenuli práve túto významnú osobnosť. Takže sme veľmi radi, že sa na Bratislavskú čučoriedku nezabúda, že sme boli opäť na Bratislavskom bále a budeme sa veľmi tešiť na budúci ročník, keď pôjde o jedenástu čučoriedku a tá bude v inom šate“, uviedla pre TASR Iveta Malachovská, členka Čestnej rady ceny Júliusa Satinského.

Vynovená budova bratislavskej Reduty patrila po trojročnej prestávke, vynútenej celkovou rekonštrukciou, od sobotného večera (9.2.) až do dnešného skorého rána dvanástemu Bratislavskému bálu, ktorý je vyvrcholením plesovej sezóny v slovenskej metropole. Ako už býva tradíciou, otvoril ho tanec novicov v podaní frekventantov kurzov Tanečnej školy Jagermajster a po ňom slávnostné predtancovanie v podaní Interklubu Madit Bratislava.

Reduta privítala viac ako 450 hostí

V Redute sa zabávalo viac ako 450 bálových hostí. Tancovalo sa na troch scénach, v koncertnej sále sa o dobrú náladu staral Big Band Gustava Broma, Metropolitný orchester Bratislava a hosť večera Richard Müller. V divadelnej sále zabával hostí orchester Bratislava Hot Serenaders, kapela Starmania, ktorá interpretuje známe slovenské aj české hity, a spevák Pavol Hammel. V kaviarni sa predstavili Jazz Pops Up, dídžej Michal Suchánek a známy orchester Cigánski diabli.

„Veľmi si vážime, že sme boli pred rokom vybraní do tej elity, ktorá ocenenia už dostala a veľmi si to považujeme. Žije sa s tým veľmi dobre, nie sú s tým žiadne starosti, iba radosť, že sme ju dostali,“ povedal pre TASR Juraj Bartoš, vedúci orchestra Bratislava Hot Serenaders, ktorý získal ocenenie minulý rok v kategórii idea – počin. K svojmu tanečnému umeniu dodal: „Som chabý, skoro žiadny tanečník, lebo doteraz som bol vždy na opačnej strane. Naposledy som tancoval na tanečných, aj to som nechodieval pravidelne, pretože už vtedy som hrával. Asi sa na tom už nič nezmení.“

K Bratislavskému bálu patrí už osvedčená moderátorská dvojica Iveta Malachovská a Vlado Vondrák.

Polnočným prekvapením bolo vystúpenie popredného tanečného súboru Lúčnica. K tradícii patrí aj Polnočný magazín, do ktorého sa dostane celé bálové dianie.

Organizátorom a producentom bálu je Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.