Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislavských električkách vďaka hudobníkom zaznejú vianočné koledy

Dopravný podnik Bratislava, a. s. vypravil 5. decembra 2014 v Bratislave vysvietenú a vyzdobenú historickú vianočnú električku už štvrtý rok a nechýbal ani Mikuláš, ktorý potešil hlavne deti, ktoré sa zúčastnili prvej okružnej jazdy. Foto: TASR/Jakub Kotian

Premávať bude denne podľa osobitného časového harmonogramu v hodinových intervaloch od 16.00 h až do posledného odchodu o 20.00 h.

Bratislava 19. decembra (TASR) - Vychutnávať si cestovanie ulicami Bratislavy s jedinečnou vianočnou električkou a pritom počúvať naživo koledy môžu v sobotu (20.12.) obyvatelia i návštevníci hlavného mesta. Dopravný podnik Bratislava (DPB) pre verejnosť pripravil koncert skupiny ôsmich mladých umelcov, ktorí cestujúcim spríjemnia vianočnú atmosféru. TASR o tom informovala vedúca odboru marketingu a komunikácie DPB Zuzana Vachová.

"Všetci prítomní si budú môcť vychutnať vianočnú melódiu počas jednej okružnej jazdy a popritom sa odviesť pekne vyzdobenou historickou električkou," uviedla Vachová. Koncert sa začne o 16.42 h, keď vianočná električka vyrazí zo zastávky Vazovova.

DPB vypravil tento rok vianočnú električku už po štvrtý raz. V uliciach hlavného mesta jazdí od piatka (5.12.)a verejnosť sa ňou bude môcť bezplatne previezť až do utorka 23. decembra.

Premávať bude denne podľa osobitného časového harmonogramu v hodinových intervaloch od 16.00 h až do posledného odchodu o 20.00 h. Jej približne 40-minútová trasa sa začína na zastávke Jesenského, kde môžu nastúpiť návštevníci vianočných trhov, nasledujú zástavky Námestie SNP, Poštová, Vysoká, Blumentál, Vazovova, Americké námestie a Mariánska. Pokračuje Námestie SNP, Kapucínska, Chatam Sófer, Most SNP a vráti sa na Jesenského.