Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Bratislavská mestská polícia doteraz žiadny incident nezaznamenala

Na snímke mestký policajt s cvičeným psom na Primaciálnom námestí v Bratislave 19. júna 2013, archívne foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Mestská polícia dohliada počas celého dňa na priebeh volieb vo zvýšenej miere. Posilnené sú nielen hliadky priamo v teréne, ale aj na vysunutých pracoviskách.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Priebeh sobotných volieb do Národnej rady (NR) SR zostáva v Bratislave aj naďalej pokojný. Mestská polícia doteraz žiadny vážny prípad ani incident v súvislosti s parlamentnými voľbami nezaznamenala. Pre TASR to uviedol vedúci oddelenia komunikácie bratislavskej mestskej polície Peter Borko.

Isté problémy však narobili niektorí voliči, ktorí prišli voliť v Starom Meste a autá zaparkovali tak, že zablokovali mestskú hromadnú dopravu. "Kolegovia v Starom Meste to riešili na Valašskej ulici. Chodilo voliť veľmi veľa ľudí. Zaparkovali tak, že MHD nevedela prejsť," povedal Borko.

Mestská polícia dohliada počas celého dňa na priebeh volieb vo zvýšenej miere. Posilnené sú nielen hliadky priamo v teréne, ale aj na vysunutých pracoviskách. Na každý okres je vyčlenená jedna hliadka, ktorá sa zameriava na monitorovanie lokalít, v ktorých sú volebné miestnosti. Dianie v hlavnom meste monitoruje aj mestský kamerový systém.

Volebné miestnosti sú otvorené do 22.00 h. Výnimkou je jeden z okrskov v bratislavskej Petržalke, kde môžu voliči odovzdať svoj hlas do 22.40 h. Dôvodom predĺženia času boli zdravotné komplikácie jedného z členov komisie.

Štátni policajti informovali, že v sobotu bolo vykonaných v Bratislavskom kraji viacero preverení oznámení, ale ani jedno oznámenie nespadalo do kompetencie Policajného zboru. Priblížili, že nebudú vykonávať ich objasňovanie a prejednávanie a preto budú z vecnej príslušnosti odstúpené na štátnu komisiu pre voľby a kontrolu financovania politických strán.