Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bratislavská Petržalka obnoví cez leto školy za vyše pol milióna eur

Pohľad na bratislavské Nový most, na snímke v pozadí je sídlisko Petržalka. Foto: TASR/Oliver Paul

Mestská časť na zlepšenie hygienických podmienok investuje zhruba 177 000 eur.



Bratislava 27. júla (TASR) – Bratislavská Petržalka aj počas tohtoročných letných prázdnin rekonštruuje budovy základných a materských škôl, ktoré sú v jej zriaďovateľskej pôsobnosti. Celkovo by v rámci týchto prác mala miestna samospráva preinvestovať viac ako pol milióna eur. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Pre zvýšenie bezpečnosti už mestská časť opravila hlavné schodisko školy na Nobelovom námestí, kde zároveň odstránila aj zatekanie na budove. V súvislosti so zatekaním sa rekonštrukcii nevyhli ani strechy dvoch pavilónov školských objektov na Turnianskej a Pankúchovej ulici. Materská škola na Tupolevovej dostala nové okná a budova na Haanovej opravený vstup do objektu z terasy. Na základnej škole na Černyševského ulici prešla nevyhnutnou opravou miestna kanalizácia, okrem toho sa žiaci môžu tešiť na nové šatne a sprchy.

V mestskej časti sa ďalej pripravuje projekt na rekonštrukciu dvoch školských kuchýň, a to konkrétne na Lachovej a Budatínskej ulici, kde by mala zároveň pribudnúť nová kuchyňa. Samospráva taktiež začala s výmenou rozvodov vody a kanalizácie, obkladov, dlažby a sanity v šiestich materských školách, konkrétne na Ševčenkova, Röntgenova, Haanova, Bulíkova, Bzovícka a Lachova. "Mestská časť na zlepšenie hygienických podmienok investuje zhruba 177 000 eur," doplnila Platznerová.

Mestská časť Petržalka je zriaďovateľom 34 škôl, z toho 11 základných a 23 materských škôl. Od roku 2 000 investovala do obnov a rekonštrukcií škôl vyše šesť miliónov eur.