Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Regióny

Bratislavská ZŠ Karloveská od pondelka znova neučí

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Spojená škola Novohradská v Bratislave pripravila počas pondelka celodenný program. Dopoludnia sa tam majú premietať filmy, diskutovať, študenti majú hrať volejbal proti učiteľom.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Bratislavská Základná škola Karloveská od pondelka (3.12.) pokračuje v štrajku. Zamestnanci školy tvrdia, že sa cítia podvedení vedením školského odborového zväzu, ktorý prerušil v stredu (28.11.) štrajk, hoci neboli splnené ich požiadavky.

"Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy diskvalifikoval našu podporu a pred očami našich žiakov, rodičov a celej verejnosti znevážil učiteľský stav. Preto sme sa rozhodli v prerušenom štrajku pokračovať od 3.12.2012 až do odvolania," píše sa na webe školy.

Koncom tohto týždňa nevyučovali ani viaceré bratislavské gymnáziá. V piatok (30.11.) zorganizovali protest študentov a učiteľov pred Úradom vlády SR. Organizátori vyzvali všetky slovenské školy, aby sa zapojili do organizovania tzv. štafetového štrajku. To znamená, do štrajku by sa každý deň zapojila iná škola. V pondelok v Bratislave neučí napríklad Gymnázium Metodova. Informuje o tom na svojom webe.

Spojená škola Novohradská v Bratislave pripravila počas pondelka celodenný program. Dopoludnia sa tam majú premietať filmy, diskutovať, študenti majú hrať volejbal proti učiteľom. O 14.00 h tu začne koncert, ktorý svojím príhovorom uvedie herečka Zuzana Kronerová. Vystúpiť majú skupiny ako Para, Puding pani Elvisovej a Konečná verzia, no tiež spisovatelia Monika Kompaníková a Ivan Štrpka. Od utorka (4.12.) škola plánuje pokračovať v neobmedzenom štrajku.

Líder školského odborového zväzu Pavel Ondek koncom týždňa vyhlásil, že aj keď štrajkový výbor rozhodol o prerušení štrajku, školám nikto nezakázal naďalej štrajkovať.