Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Bratislavské Nové Mesto má nového poslanca, je ním Otto Novitzky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Nový poslanec sa na základe vlastného rozhodnutia nestane členom žiadnej z komisií, kde odchodom bývalého poslanca vznikol uprázdnený mandát.

Bratislava 8. februára (TASR) – Bratislavské Nové Mesto má nového poslanca. Zložením poslaneckého sľubu na utorňajšom zasadnutí miestneho zastupiteľstva sa ním stal Otto Novitzky. V miestnom poslaneckom zbore nahradil doterajšieho poslanca Vladimíra Volfa, ktorý sa svojho poslaneckého mandátu vzdal.

"Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce, dodržiavať Ústavu SR, ústavné zákony, zákony a ostatné všeobecne záväzné právne predpisy a pri výkone svojej funkcie poslanca miestneho zastupiteľstva ich budem uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia," prisľúbil poslanec.

Nový poslanec sa na základe vlastného rozhodnutia nestane členom žiadnej z komisií, kde odchodom bývalého poslanca vznikol uprázdnený mandát. Odôvodnil to krátkym obdobím do jesenných komunálnych volieb.

V zmysle zákona o podmienkach výkonu volebného práva platí, že ak zanikol mandát poslanca obecného zastupiteľstva, nastupuje ako náhradník kandidát, ktorý získal najväčší počet platných hlasov v danom volebnom obvode.