Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bratislavské Staré Mesto opraví Múzejnú ulicu

Pohľad na Bratislavský hrad s dúhou. Foto: TASR/Martin Baumann

Práce na Múzejnej ulici by mali potrvať zhruba do konca júna. V tomto období bude preto celý úsek uzavretý pre dopravu a nebude sa dať na ňom ani parkovať.

Bratislava 27. mája (TASR) - Bratislavské Staré Mesto začína v pondelok (30.5.) s opravou Múzejnej ulice, konkrétne v úseku od Tobruckej po Vajanského nábrežie. "Ide o vlastnú investíciu mestskej časti," povedala pre TASR hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková. Niektoré komunikácie, ktoré mestská časť opravuje alebo ich len čaká rekonštrukcia, sú podľa nej nevyhnutné v súvislosti s predsedníctvom SR v Rade EÚ a samospráva na ne dostala aj štátnu dotáciu.

Práce na Múzejnej ulici by mali podľa hovorkyne potrvať zhruba do konca júna. V tomto období bude preto celý úsek uzavretý pre dopravu a nebude sa dať na ňom ani parkovať. Obchádzka bude zabezpečená po Tobruckej a Dobrovičovej ulici a mestská časť zároveň žiada o trpezlivosť a rešpektovanie dočasného dopravného značenia.

Okrem toho pokračuje v Starom Meste aj oprava kamennej dlažby na Baštovej ulici. Ako uvádza mestská časť na svojej oficiálnej webovej stránke, oddnes do piatka 3. júna bude predmetný asi 40-metrový úsek ulice uzavretý aj pre peších. "Baštovú ulicu rozdelíme na dva úseky, v ktorých budeme opravovať najprv pravú, potom ľavú stranu, aby sme zabezpečili plynulý prechod chodcov," píše mestská časť.

V poslednej, tretej fáze opráv sa pristúpi aj k dokončeniu dlažby na Klariskej ulice. Práce by mali trvať od 26. do 30. júna a mali by prispieť k vyššiemu komfortu obyvateľov mestskej časti, ako aj k bezpečnosti chodcov.