Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Bratislavskí colníci zintenzívnia kontroly

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Colníci kontrulujú sklady a predajné priestory, dohliadajú na colné a daňové podvody. Dnes boli na Starej Vajnorskej.

Bratislava 29. júna (TASR) - Pracovníci Colného úradu Bratislava začali dnes kontrolu v niekoľkých skladoch na ulici Stará Vajnorská v Bratislave. Cieľom rozsiahlej akcie, ktorá bude pravdepodobne prebiehať až do pondelka 2. júla, je odhaliť možné colné a daňové podvody.

"Hlavný dôraz v rámci kontrolnej akcie sa bude klásť na nezákonný dovoz tovaru, zároveň porušujúci práva duševného vlastníctva," povedala dnes pre TASR hovorkyňa Colného úradu Bratislava Katarína Dubínyová. Okrem oblečenia a hračiek sa colníci zameriavajú napríklad aj na prepravu vysoko zdaniteľného tovaru, akým sú napríklad minerálne oleje.

Kontrola momentálne prebieha v skladových a predajných priestoroch. Koľkých skladov sa akcia týka, Dubínyová zatiaľ nevedela spresniť. "V súčasnosti prebiehajú procesné úkony. Výsledky kontrolnej činnosti budú známe v priebehu budúceho týždňa," uviedla Dubínyová.

Podľa jej ďalších slov colné orgány v súčasnosti zintenzívňujú výkon svojej kontrolnej činnosti. Deje sa tak v súvislosti s bojom proti colným a daňovým podvodom. "Kontrolná činnosť sa dnešným dňom zvýši na všetkých úsekoch colného dohľadu a daňového dozoru v kompetencii colného úradu," skonštatovala. Colníci tak zvýšia kontroly nielen pri dovoze tovaru, ale zamerajú sa aj na predajné a skladové priestory či trhoviská.