Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

FOTO: Pri nehode autubusu MHD sa zranilo 15 osôb, medzi nimi dve deti

Dopravná nehoda. Foto: Teraz.sk

Na mieste je podľa polície osem zranených.

Bratislava 30. januára (TASR) - Pri dnešnej nehode autobusu číslo 21 bratislavskej MHD sa zranilo celkovo 15 ľudí. Z toho bolo osem mužov, päť žien a dve deti. TASR o tom informoval Andrej Hirjak z Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby. Na mieste nehody zasahovalo šesť pozemných ambulancií.

"Všetky osoby boli pri vedomí. Utrpeli poranenie hlavy, horných i dolných končatín," uviedol Hirjak. Zranených transportovali na pracoviská Univerzitnej nemocnice Bratislava a zranené deti do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch.

K nehode prišlo krátko pred 11.15 h. v blízkosti obchodného centra medzi mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves.

"Vodička autobusu za prvým kruhovým objazdom z diaľnice v smere z Devínskej Novej Vsi, na úrovni nákupného centra, z doposiaľ presne nezistených príčin narazila do stĺpu dopravného značenia," informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Ako dodala, presné príčiny, ako aj okolnosti tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

K nehode prišlo krátko pred 11.15 h.

V súvislosti s dnešnou nehodou autobusu číslo 21 bratislavskej MHD ošetrili v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) 16 zranených. Z toho šesť žien a 10 mužov. V nemocnici zostáva sedem účastníkov nehody. TASR o tom informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

"Najvážnejšie je zranená mladá žena, ktorá pri nehode utrpela ťažké vnútrobrušné poranenie," priblížila Maťašovská. Štyria ľudia majú otvorené zlomeniny predkolenia, pri ktorých je nutná operácia. Dvaja utrpeli úrazy hlavy a v nemocnici zostávajú na pozorovanie. "Ostatní deviati mali najmä tržné rany a pomliaždeniny, dvaja skalpáciu vlasovej časti. Postačilo ambulantné ošetrenie, mohli ísť domov," dodala hovorkyňa UMB.

Dopravná nehoda
Foto: Teraz.sk