Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Bratislavský kraj chce prevziať do správy polikliniku na Tehelnej ul.

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Poliklinika patrila pod Fond národného majetku.

Bratislava 10. januára (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) má záujem prevádzkovať polikliniku na Tehelnej ulici v bratislavskom Novom Meste. Riaditeľ Úradu BSK a lekár samosprávneho kraja Valerián Potičný TASR informoval, že BSK požiadal Ministerstvo hospodárstva (MH) SR o možnosť prevziať polikliniku do svojej správy. Hovorkyňa rezortu Miriam Žiaková pre TASR potvrdila, že sa ministerstvo bude žiadosťou zaoberať.

Poliklinika patrila pod Fond národného majetku (FNM). Po jeho zrušení k 31. decembru 2015, ktoré 12. novembra minulého roka schválili poslanci NR SR, určilo MH SR ako právneho nástupcu fondu akciovú spoločnosť MH Manažment. Jej jediným akcionárom je štát v zastúpení rezortu hospodárstva.

Prípadné zverenie polikliniky do správy kraja by podľa lekára BSK umožnilo zveľadiť zdravotnícke zariadenie. Potičný upozornil tiež na to, že kapacita a potenciál polikliniky v súčasnosti nie sú naplnené, keďže lekári nemajú istotu, ako bude poliklinika v budúcnosti fungovať. "Ak by sme ju dostali do správy, určite by sme ju prevádzkovali tak, ako polikliniku v Karlovej Vsi," zdôraznil Potičný.

Uistil ďalej, že kraj by aj v prípade polikliniky v Novom Meste urobil opatrenia na obnovu komplexu, ktoré prijal v súvislosti s poliklinikou v Karlovej Vsi. Tú chce do roku 2017 kompletne zrekonštruovať, v prvej etape v druhej polovici roka 2015 vymenil strechu a okná a budovu zateplil.

Polikliniku na Tehelnej ulici začali stavať v roku 1976. Svoju činnosť začalo zdravotnícke zariadenie v auguste 1986 ako časť Ústavu národného zdravia mesta Bratislavy.