Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Počas prázdnin pripravili pre školákov v obci Brehy tvorivé dielne

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Malých aj veľkých čakajú štyri dni tvorivých nápadov, počas ktorých si budú môcť vyskúšať prácu s hlinou, papierom či šúpolím.

Brehy 25. februára (TASR) - Počas jarných prázdnin, ktoré si budú školáci v obci Brehy (okres Žarnovica) užívať budúci týždeň, pripravili v dedine tvorivé dielne. Malých aj veľkých čakajú štyri dni tvorivých nápadov, počas ktorých si budú môcť vyskúšať prácu s hlinou, papierom či šúpolím.

"Tvorivé dielne robievame viackrát do roka, cez prázdniny, aj pred Vianocami, keď majú deti voľno. Chceme, aby sa netúlali, ale mali pripravený nejaký program," priblížila Mária Fialová z občianskeho združenia Brežan. Na podujatie si tak podľa jej slov už zvykli nielen domáci, ale i ľudia z okolia. Tvorivé dielne pritom lákajú nielen deti, ale aj dospelých.

Užitočnou a zábavnou formou tak budú môcť záujemcovia stráviť chvíle od pondelka 29. februára do štvrtka 3. marca od 10.00 do 15.00 h v Kultúrnom dome v Brehoch. Šikovní lektori a majstri ručných prác pomôžu deťom vyrobiť rôzne predmety. Podľa Fialovej si budú môcť vyskúšať hrnčiarsky kruh, pletenie korbáčov, či výrobu rôznych ozdobných a úžitkových predmetov z papiera, textílií a šúpolia. Chýbať nebude ani občerstvenie a pohostenie.