Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na Horehroní chystajú jednu z najväčších investičných akcií

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nové kúpalisko na nábreží Hrona má pozostávať z detského a polyfunkčného bazéna s tromi plaveckými 25-metrovými dráhami a celkovo 40 metrov dlhou relaxačnou časťou s atrakciami a tobogánom.

Brezno 14. novembra (TASR) - V horehronskej metropole Brezno sa na budúci rok plánuje jedna z najväčších investičných akcií, a to moderné kúpalisko, ktorého sa obyvatelia dočkajú po dlhých desaťročiach. Začiatok prác je plánovaný na jar 2018.

"Snažili sme sa vyhovieť požiadavkám obyvateľov mesta a celého Horehronia, keďže ich dopyt po kúpalisku je obrovský. Športovisko tohto typu v meste roky chýbalo a my sme sa rozhodli to zmeniť. Brezňania si to zaslúžia," konštatoval primátor Tomáš Abel.

Kúpalisko chce mesto vybudovať v areáli polyfunkčného oddychového areálu pri rieke Hron, ktorý je v správe Technických služieb Brezno. Na samotnej realizácii projektu pracujú zamestnanci magistrátu už niekoľko mesiacov na základe konceptu architekta mesta Karola Lička.

"Sme v štádiu, keď projekčná kancelária vypracováva dokumentáciu pre územné a stavebné povolenie a realizačnú dokumentáciu. Následne sa uskutoční verejné obstarávanie na zhotoviteľa, od ktorého očakávame, že v jarných, prípadne začiatkom letných mesiacov, začne s výstavbou," vysvetlila vedúca investičného odboru magistrátu Zuzana Ďurišová.

Nové kúpalisko na nábreží Hrona má pozostávať z detského a polyfunkčného bazéna s tromi plaveckými 25-metrovými dráhami a celkovo 40 metrov dlhou relaxačnou časťou s atrakciami a tobogánom. Jeho zázemie majú tvoriť šatne pre mužov a ženy, sociálne a hygienické zariadenia, priestory pre zamestnancov, technologické vybavenie, ako i možnosti poskytnutia prvej pomoci.

"Súčasťou areálu bude zóna s prepojením na polyfunkčný objekt reštaurácie prístupný z troch strán s terasou a premostením ponad plánovanú cyklotrasu a rieku Hron," dodala Ďurišová.

Mestskí projektanti do objektu kúpaliska zakomponovali okrem zelených plôch i oddychovú zónu s detským a športovým ihriskom na plážový volejbal, bedminton, stolný tenis či petang. Parkovanie je plánované pozdĺž priľahlých jednosmerných ulíc s kapacitou takmer sto miest.

Podľa magistrátu celý projekt bude financovaný z vlastných zdrojov, pričom náklady naň by nemali presiahnuť tri milióny eur.