Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Materská škola v Brezne opäť prechádza rekonštrukciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obnovu odštartovala začiatkom júla, ukončiť ju plánuje do šiestich mesiacov.

Brezno 31. júla (TASR) - Hoci Materská škola (MŠ) na Ulici MPČĽ v Brezne už v predchádzajúcich rokoch prešla obnovou a deti majú vynovené triedy i sociálne zariadenie, opäť prechádza rekonštrukciou. Dôvodom je stav budovy, ktorý je z tepelno-energetického hľadiska nevyhovujúci. To malo za následok značné tepelné straty a s tým spojenú neekonomickú prevádzku objektu.

Ako informovala breznianska samospráva na svojom webe, v snahe zlepšiť situáciu, ako aj vytvoriť lepšie podmienky na vzdelávanie detí, požiadala o nenávratný finančný príspevok Ministerstvo životného prostredia SR v zastúpení Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou. Jej projekt sledujúci zníženie spotreby energie bol úspešný a na rekonštrukciu škôlky získala viac ako 250.000 eur. Obnovu odštartovala začiatkom júla, ukončiť ju plánuje do šiestich mesiacov.

"Práce spočívajú v zateplení obvodového plášťa a steny pod úrovňou terénu, stropu nad štvrtým nadzemným podlažím, výmene otvorových výplní a v ďalších stavebných úpravách. Zrealizovaním komplexnej rekonštrukcie MŠ sa dosiahne zníženie spotreby energií, čím sa zníži finančná náročnosť pre zabezpečovanie služieb obyvateľom a skvalitní sa prostredie pre konečných užívateľov škôlky," uviedla radnica. Počíta, že realizáciou projektu sa dosiahne úspora energie na vykurovanie v rozsahu viac ako 55 percent.