Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Bánovce nad Bebravou povedie RUDOLFA NOVOTNÁ

Na archívnej snímke súsošie Ľ. Štúra na Námestí Ľ. Štúra v Bánovciach nad Bebravou, 13. septembra 2015. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Mestská a trenčianska krajská poslankyňa porazila v sobotňajších voľbách do orgánov samosprávy obcí svojich šiestich protikandidátov, vrátane súčasného primátora Mariána Chovanca (nezávislý).

Bánovce nad Bebravou 11. novembra (TASR)- Bánovce nad Bebravou povedie nasledujúce volebné obdobie pedagogička a školská psychologička Rudolfa Novotná (nezávislá). Mestská a trenčianska krajská poslankyňa porazila v sobotňajších (10.11.) voľbách do orgánov samosprávy obcí svojich šiestich protikandidátov, vrátane súčasného primátora Mariána Chovanca (nezávislý). Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov volieb, ktoré TASR poskytla tamojšia mestská volebná komisia.

"Predstavila som občanom Bánoviec moju víziu rozvoja mesta. Pracujem ako poslankyňa v meste už osem rokov, to znamená, že aj reálne viem, čo mesto potrebuje. Kde sú jeho silné a slabé stránky, tieto analýzy som si robila veľmi často," povedala pre TASR Novotná v reakcii na výsledky volieb.



Budúca primátorka má podľa svojich slov záujem pokračovať v projektoch, s ktorých realizáciou začalo súčasné vedenie mesta, zároveň chce priniesť nové projekty. Za svoje priority označila okrem iného vybudovanie domova dôchodcov, ktorý v Bánovciach nad Bebravou doposiaľ chýba, vybudovanie bytov pre mladých ľudí a riešenie dopravnej a parkovacej politiky.

Súčasný primátor svojej nástupkyni v reakcii zablahoželal a poprial všetko dobré.

Novotná získala vo voľbách do orgánov samosprávy obcí 2464 hlasov od voličov, druhý skončil súčasný primátor, ktorý dostal 2205 hlasov.