Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

ÚTOK V ŠALI: Pri rodinnej dráme prišli o život dvaja ľudia

Na snímke policajná páska sa nachádza pred vchodom bytovky, kde došlo k tragickej udalosti v Šali v pondelok 27. novembra 2023. Foto: TASR Henrich Mišovič

Podľa mestskej polície v Šali išlo o slušnú rodinu, s ktorou polícia doposiaľ nikdy nemala problém.

Bratislava 27. novembra (TASR) - Pri tragickej udalosti v Šali prišli o život dvaja ľudia, ďalší dvaja skončili v nemocnici s bodnými poraneniami. Polícia aktuálne vykonáva obhliadku miesta činu a neodkladné procesné úkony, preto nie je možné v tejto chvíli poskytnúť bližšie informácie, potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková.

Rodinná dráma sa odohrala krátko po piatej hodine ráno v šalianskej mestskej časti Veča. Syn zaútočil nožom na svojich rodičov a brata, následne vyskočil z okna bytu. Rodičia skončili s poranením hrudníka v nemocnici. Brat útočníka i samotný 23-ročný útočník svojim zraneniam podľahli. Podľa mestskej polície v Šali išlo o slušnú rodinu, s ktorou polícia doposiaľ nikdy nemala problém.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR pôvodne informovalo o piatich účastníkoch incidentu, z ktorých traja mali prísť o život. Následne upresnili, že exitus záchranári konštatovali u dvoch osôb a dve ďalšie osoby boli po prvotnom ošetrení transportované do nemocníc s bodným poranením hrudníka.

Policajti vyšetrujú rodinnú tragédiu v Šali ako obzvlášť závažný zločin vraždy


Policajti odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre aktuálne vykonávajú potrebné úkony v súvislosti s prípadom obzvlášť závažného zločinu vraždy. V súvislosti s rodinnou tragédiou v Šali to potvrdila Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.



Výberová chronológia útokov nožom na Slovensku od roku 2016


2016



27. januára - Po policajnej streľbe v Liskovej v okrese Ružomberok zahynul 45-ročný Ferdinand P. Na policajtov útočil vojenským nožom.



2017



26. augusta - V Novej Bani muž dobodal kuchynským nožom svoju 41-ročnú manželku Ľubicu T. sediacu v policajnom aute. V nemocnici zraneniam podľahla.



2018



1. decembra - Dva prípady útoku nožom riešila banskobystrická polícia. Pri prvom utrpela mladá žena ťažké zranenia, v druhom zasa žena bodla dvakrát nožom svojho druha.



2019



3. novembra - Útok nožom na mladú ženu sa odohral v Banskej Bystrici. Útočník ju vážne poranil na jednej z bočných ulíc Námestia SNP.



8. decembra - Polícia zasahovala v podzemnej garáži v mestskej časti Košice-Juh v blízkosti centra mesta, kde útočil agresívny muž ozbrojený nožmi. Policajti proti nemu použili strelnú zbraň.



2020



11. júna - Pri incidente v Spojenej škole na Ulici M. R. Štefánika vo Vrútkach zomrel zástupca riaditeľky školy. Päť osôb bolo zranených, medzi nimi aj deti. Páchateľom, ktorý útočil nožom, bol bývalý žiak. Policajti ho zastrelili.



2021


4. apríla - Pri hádke dvoch mužov došlo v jednom z bytov na Ulici SNP v Humennom k útoku nožom. Starší muž napadol mladšieho a porezal ho na krku.



2022



14. júna - V hoteli v Dubnici nad Váhom zaútočil cudzí štátny príslušník na ďalšieho cudzinca nožom. Spôsobil mu poranenia.



18./19. februára - Viaceré hliadky zasahovali počas jedného víkendu v okrese Senec pri dvoch prípadoch, ktoré si vyžiadali dvoch zranených. Išlo o bodné poranenie spôsobené útokom nožom. Jeden incident sa odohral v obci Nová Dedinka a druhý zase v Senci.



2023



2. apríla - V Likavke pri Ružomberku zavraždil páchateľ nožom 55-ročného muža. Druhá osoba utrpela päť bodných rán a previezli ju do nemocnice.



1. novembra - Útočník napadol nožom vo vlaku z Košíc do Žiliny 22-ročnú ženu. Po útoku ju hospitalizovali v nemocnici.



5. novembra - Tri osoby zranil mladík na terase reštaurácie v Dubnici nad Váhom. Dvoch zranil nožom a jedného zbil.