Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Podpredsedníčkou Trenčianskeho kraja bude prvýkrát aj žena

Na archívnej snímke Eleonóra Porubcová. Foto: prievidza.sk

Porubcová vzápätí predložila návrh, aby aj ona vykonávala funkciu podpredsedníčky TSK popri zamestnaní, a nie ako poslankyňa dlhodobo uvoľnená na výkon funkcie.

Trenčín 29. januára (TASR) – Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bude mať troch podpredsedov – Jozefa Božika, Jozefa Trstenského a Eleonóru Porubcovú. Rozhodli o tom na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.

Podľa pôvodného návrhu, ktorý predložil predseda TSK Jaroslav Baška, funkciu podpredsedov začnú vykonávať s účinnosťou od 1. februára. Primátor Nového Mesta nad Váhom Jozef Trstenský a primátor Partizánskeho Jozef Božik mali funkciu podpredsedov vykonávať zároveň so svojím mandátom primátorov miest za mesačnú odmenu 800 eur. Riaditeľka prievidzského gymnázia Eleonóra Porubcová mala funkciu podpredsedníčky TSK vykonávať ako poslankyňa dlhodobo uvoľnená na výkon funkcie za mesačnú odmenu 1500 eur.

Poslankyňa Porubcová vzápätí predložila návrh, aby aj ona vykonávala funkciu podpredsedníčky TSK popri zamestnaní, a nie ako poslankyňa dlhodobo uvoľnená na výkon funkcie. Rovnako navrhla, aby jej mesačná odmena bola, tak ako v prípade Božika a Trstenského, vo výške 800 eur. Poslanci jej návrh schválili.

Všetci traja podpredsedovia dostanú zároveň paušálnu náhradu vo výške 400 eur mesačne na pokrytie náhrad výdavkov podľa osobitného predpisu, ktoré im vzniknú v súvislosti s výkonom funkcie podpredsedu TSK.