Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Po zrážke dvoch kamiónov sa odtrhla kabína

Z dopravnej nehody dvoch nákladných motorových vozidiel na diaľnici D2 pri hraničnom priechode Brodské 17. marca 2013. Foto: TASR/KR HaZZ Trnava

V odtrhnutej kabíne sa nachádzala jedna zakliesnená osoba, ktorá bola pri vedomí.

Brodské 18. marca (TASR) - Na diaľnici D2, pri hraničnom priechode Brodské v okrese Skalica došlo v nedeľu (17.3.) o 23.10 h k dopravnej nehode dvoch kamiónov. Na mieste zasahovali príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z hasičskej stanice Kúty. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave Marián Hruška.

"Hasiči po príchode na miesto udalosti zistili, že jeden kamión značky MAN so slovenským evidenčným číslom, prevážajúci súčiastky automobilového priemyslu, narazil do návesu pred ním idúceho tureckého kamiónu značky Renault, naložený textilným tovarom," priblížil hovorca s tým, že vplyvom nárazu turecký kamión vrazil do stredových zvodidiel, pričom sa mu odtrhla kabína.

Podľa jeho ďalších slov v odtrhnutej kabíne sa nachádzala jedna zakliesnená osoba, ktorá bola pri vedomí. Zasahujúci hasiči prostredníctvom hydraulického zariadenia vyslobodili zakliesnenú osobu z kabíny a poskytli jej predlekársku prvú pomoc. Ošetrili aj vodiča slovenského kamióna, ktorý sa nachádzal mimo kabíny a sťažoval sa na bolesti dolnej končatiny. "Na miesto udalosti sa následne dostavili aj príslušníci Policajného zboru (PZ) a Záchrannej zdravotnej služby. Do ich starostlivosti odovzdali všetky zranené osoby, ktorých následne previezli na ďalšie vyšetrenia do zdravotníckeho zariadenia v Skalici," uviedol Hruška. Dodal, že príslušníci HaZZ vykonali na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia a uniknuté pohonné hmoty v objeme cca 100 litrov zachytili pomocou sorpčných materiálov. Miesto nehody osvetľovali pomocou agregátu.

"Po príchode špeciálnej odťahovej služby hasiči asistovali pri odťahovaní havarovaných kamiónov. Po zdokumentovaní udalosti, zbalení vecných prostriedkov a odovzdaní miesta udalosti príslušníkom PZ a pracovníkom údržby diaľnic sa hasičská jednotka vrátila na svoju základňu," uzavrel hovorca.

Z dopravnej nehody dvoch nákladných motorových vozidiel na diaľnici D2 pri hraničnom priechode Brodské 17. marca 2013.
Foto: TASR/KR HaZZ Trnava