Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Poslanci Bratislavského kraja budú schvaľovať rozpočet na rok 2019

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Okrem rozpočtu, ktorý ráta s príjmami a výdavkami kraja vo výške 190.430.232 eur, sa budú krajskí poslanci zaoberať i zámerom zriadiť Spojenú školu v Malinove.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Príjmy Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) by mali byť v roku 2019 o približne štyri percentá vyššie ako v roku 2018. Vyplýva to z návrhu rozpočtu BSK, ktorý v piatok predpoludním budú poslanci bratislavského vyššieho územného celku (VÚC) schvaľovať.

Okrem rozpočtu na rok 2019, ktorý ráta s príjmami a výdavkami kraja vo výške 190.430.232 eur, sa budú krajskí poslanci zaoberať i zámerom zriadiť Spojenú školu v Malinove, v rámci ktorej by mali pôsobiť ako dve organizačné jednotky súčasná základná škola (ZŠ) a Stredná odborná škola (SOŠ) Záhradnícka v Malinove. Vznik spojenej školy je motivovaný zvyšujúcou sa kapacitnou potrebou ZŠ, ktorá už teraz využíva priestory SOŠ.

Bodom posledného tohtoročného rokovania zastupiteľstva BSK bude i návrh na vyhlásenie výzvy z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS) pre projekty venujúce sa práci s mládežou, podpore ich komunitného života, jej občianskej participácie i rozvoju kritického myslenia v kontexte problematiky boja proti radikalizmu a extrémizmu. Poslanci budú prerokovávať aj návrh Koncepcie rozvoja sociálnych služieb v kompetencii Bratislavského samosprávneho kraja na roky 2018 – 2023.