Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Podať prihlášku na SŠ v Bratislavskom kraji treba do 20. marca

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Bratislavský kraj ubezpečuje, že ponúkaných miest pre deviatakov základných škôl je dostatok.

Bratislava 2. februára (TASR) – Stredné školy, ktoré sú v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ponúkajú v prijímacom konaní pre budúci školský rok možnosť štúdia pre 6690 žiakov. Kraj ubezpečuje, že ponúkaných miest pre deviatakov základných škôl je dostatok. Termín podania prihlášky je pre všetky odbory vzdelávania rovnaký, podať ju treba do 20. marca. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Odborov na stredných školách v Bratislave a okolí, kde bol vlani počet prihlášok deviatakov väčší ako trojnásobok k počtu prijímaných žiakov, bolo takmer tridsať. Najväčší záujem bol na bilingválnych gymnáziách, ale aj na grafickom dizajne či v odbore zubný asistent," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Bratislavský kraj zároveň pripomína prvé kolo prijímacích skúšok. Na svojom webe zverejnil termíny pre odbory bez aj s talentovými skúškami, rovnako ako termíny na overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania na stredných športových školách. BSK má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 54 stredných škôl, z toho 14 gymnázií, 35 stredných odborných škôl, dve konzervatóriá a tri školy umeleckého priemyslu. Zoznam stredných škôl a ich jednotlivých odborov sú zverejnené na stránke www.strednapremna.sk.

Záujem o štúdium na krajských stredných školách za posledné roky narástol. A to nielen o gymnáziá, ale vyšší počet prihlášok zaznamenali aj odborné školy.