Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Budova bývalej školskej jedálne v Detve je stále na predaj

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Obchodnú verejnú súťaž vyhlásili už viackrát, vždy však bola neúspešná.

Detva 13. apríla (TASR) – Budova bývalej školskej jedálne v Detve je stále na predaj. Obchodnú verejnú súťaž vyhlásili už viackrát, vždy však bola neúspešná. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

Informovala, že jedna z budov, ktoré sú súčasťou areálu detvianskych stredných škôl, už dlhšie nie je v prevádzke a pustne. BBSK tento majetok stále ponúka zverejnením na internetovej stránke v sekcii s názvom Majetok, Informácia o prebytočnom nehnuteľnom majetku. Cena nehnuteľnosti sa vždy stanovuje podľa aktuálneho znaleckého posudku. "V prípade bývalej budovy jedálne v Detve je znaleckým posudkom z októbra 2020 určená suma viac ako 132.000 eur," podotkla s tým, že znalecký posudok zatiaľ nebol aktualizovaný. Dôvodom je, že kraj neeviduje žiadny dopyt po tomto nehnuteľnom majetku.

Bývalá jedáleň je v súčasnosti v správe Spojenej školy v Detve. V minulosti veľká miestnosť slúžila nielen na stravovanie študentov stredných škôl. Organizovali v nej tiež spoločenské akcie, svadby či kary. Tvorili ju priestranná kuchyňa a rozsiahly priestor na stoly i tancovanie.

Štepáneková uviedla, že nakladanie s prebytočným majetkom BBSK rieši samostatne podľa aktuálneho dopytu konkrétnej nehnuteľnosti. "Kraj zverejňuje informácie o prebytočnom majetku a v rámci schválenej koncepcie," ukončila.