Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

VIDEO: Trenčianske výstavisko oživila burza starožitností

Na snímke zbeirka odznakov na predaj na trenčianskom výstavisku EXPO CENTER, kde sa po dvoch rokoch uskutočnila burza starožitností a gazdovské trhy 19. marca 2022 v Trenčíne. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Ja zbieram drahokamy, polodrahokamy a kamene a dnes som našla asi novú oblasť – kúpila som si svoj prvý ďalekohľad, uviedla návštevníčka burzy Monika.

Trenčín 19. marca (TASR) – Po dvoch pandemických rokoch v sobotu opäť ožilo trenčianske výstavisko Expo Center. Tradičná burza starožitností prilákala stovky návštevníkov.

Podľa organizátora burzy Petra Kvasnicu nájdu záujemcovia na burze všetko, čo sa týka starožitností - od hrdzavého klinca až po predmety zo zlata. Súčasťou burzy sú aj gazdovské trhy.

„Nerád sa tým chválim, ale zberateľská burza v Trenčíne je asi najväčšou na Slovensku. Naposledy sme ju robili v marci 2019 a som rád, že aj po dvojročnej prestávke si sem ľudia našli cestu. Skrátka, zberateľstvo starožitností je podobné ako iné koníčky, jedna veľká vášeň,“ skonštatoval Kvasnica s tým, že len v pavilónoch výstaviska bolo v sobotu asi 700 predajných stánkov.



Ako dodal, do júna majú od výstaviska Expo Center potvrdené ďalšie termíny, všetko bude záležať na tom, ako sa vyvinie pandemická situácia.

Na snímke návštevníci na trenčianskom výstavisku EXPO CENTER, kde sa po dvoch rokoch uskutočnila burza starožitností a gazdovské trhy 19. marca 2022 v Trenčíne.
Foto: TASR Radovan Stoklasa


Podľa návštevníčky burzy Moniky nie je zbieranie starožitností len doménou mužov. „Ja zbieram drahokamy, polodrahokamy a kamene a dnes som našla asi novú oblasť – kúpila som si svoj prvý ďalekohľad. Je krásny, zachovalý a videla som ich viac druhov. Takže v budúcnosti si viem predstaviť, že by som si kúpila aj ďalší,“ priblížila návštevníčka výstavy.

Pre Stanislava je zberateľstvo ani nie tak vášňou, ako skôr únikom z reality. Jeho zberateľkou oblasťou sú staré bankovky. I keď doma zberatelia nie vždy nájdu pre ich koníček pochopenie, burzu v Trenčíne si ujsť nenechá. „Na burze nájdem vždy niečo pekné a zaujímavé,“ zdôraznil zberateľ.