Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

BVS: Havária vodovodu v Bratislave má byť odstránená ešte v piatok

Na snímke odstraňovanie následkov havárie vodovodného potrubia v kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu oproti bývalému PKO 28. apríla 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vodárenská spoločnosť avizuje, že v priebehu piatka bude obnovená dodávka vody do všetkých odberných miest.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Havária vodovodu v kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu v bratislavskom Starom Meste má byť odstránená ešte v piatok. Informuje o tom Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) na sociálnej sieti s tým, že nehoda vznikla pri rekonštrukcii starého vodovodu.

"Počas výmeny vodovodu zlyhalo prepojenie rekonštruovaného potrubia s veľkými transportnými vodovodnými potrubiami," vysvetlil generálny riaditeľ BVS Peter Olajoš. Spôsobilo to podľa neho veľký únik vody pod silným tlakom.

Vodárenská spoločnosť avizuje, že v priebehu piatka bude obnovená dodávka vody do všetkých odberných miest. "V spolupráci so zhotoviteľom už pracuje na vyčistení ulice, aby bolo možné obnoviť dopravu," spresnila. V nasledujúcich dňoch bude podľa nej potrebné určiť presnú príčinu poruchy. Zároveň aj spôsob, ako zhotoviteľ obnoví stabilitu svahu poškodeného únikom vody.

Rozsah škôd ani ich výška nie sú v súčasnosti známe. "Presný sumár škôd v tejto chvíli ešte nie je známy, rovnako ani výška škôd," uviedla pre TASR hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

Dopravný podnik Bratislava po hĺbkovej okamžitej kontrole nezaznamenal žiadne problémy. Ako uviedol pre TASR hovorca podniku Martin Chlebovec, v poriadku sú koľajisko, výhybky i trakčné stĺpy.

Pre haváriu vodovodu je naďalej v časti Starého Mesta obmedzená doprava. Na mieste šoférov usmerňuje polícia. Zelená vlna RTVS uvádza, že sa tvoria rozsiahle kolóny, a to aj na obchádzkach po Staromestskej a Štefánikovej v smere na Patrónku. Dopravný podnik Bratislava, ktorý pre haváriu odklonil niektoré autobusové linky, na svojom webe informuje, že električková linka 9 opäť jazdí cez tunel.

V kopci nad Nábrežím armádneho generála Ludvíka Svobodu v Bratislave, oproti bývalému PKO, prasklo veľké vodovodné potrubie. Voda zaplavila Žižkovu ulicu a časť Nábrežia armádneho generála L. Svobodu.