Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Čakáreň na autobusovej stanici v Kremnici obnovia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ako uvádza mesto na svojej internetovej stránke, základnou časťou rekonštrukcie bude obnova betónovej platne a skeletu.

Kremnica 20. marca (TASR) - Čakáreň na autobusovej stanici v Kremnici obnovia. Miestna samospráva informovala, že začiatok prác je naplánovaný počas jarných mesiacov. Rekonštrukcia prinesie čiastočné obmedzenia, o ich rozsahu bude radnica obyvateľov priebežne informovať.

Ako uvádza mesto na svojej internetovej stránke, základnou časťou rekonštrukcie bude obnova betónovej platne a skeletu. Počíta sa s výmenou mobiliáru a lavičiek, novou farebnosťou aj svetelnosťou. Objekt a jeho okolie má výrazovo doplniť vhodná zeleň.

"Zaujímavými novými prvkami budú informačné materiály - značky a smerovníky a na priečelí budovy bude umiestnený veľký nápis Kremnica s logom mesta," avizuje radnica. Materiály použité pri obnove a nové prvky sú inšpirované dreveným baníckym pavlačovým domom, čo korešponduje s históriou regiónu Kremnica.

Podľa primátora Martina Novodomca sa obnovou čakárne nielen zvýši komfort a bezpečnosť cestujúcej verejnosti z mesta a priľahlého regiónu, no z hľadiska podpory cestovného ruchu bude prvý kontakt turistov s mestom po dlhých rokoch konečne dôstojný.

Oddelenie výstavby, životného prostredia a odpadového hospodárstva Mestského úradu v Kremnici v tejto súvislosti doplnilo, že mesto už má vydané potrebné povolenia a v krátkom čase by malo podpísať zmluvu o dielo s firmou, ktorá bude opravu realizovať.