Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Časť ulice Hutníkov v Žiari nad Hronom samospráva zjednosmernila

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Mesto chcelo najprv situáciu vyriešiť osadením dopravného značenia Zákaz státia, s čím však dopravný inšpektorát nesúhlasil.

Žiar nad Hronom 1. februára (TASR) - Žiarčania bývajúci v okolí ulice Hutníkov si budú musieť od februára zvyknúť na zmenu v doprave. Samospráva sa totiž rozhodla zjednosmerniť časť tejto ulice.

Ako priblížil hovorca mesta Martin Baláž, komunikácie v tejto časti ulice boli budované ešte koncom 50. rokov minulého storočia a sú veľmi úzke. Aj z tohto dôvodu tu dochádzalo k nesprávnemu parkovaniu vozidiel, čo malo za následok poškodzovanie obrubníkov a za daždivého počasia aj trávnatých plôch. Takisto nebol niekedy možný prechod áut v oboch smeroch.

Mesto chcelo najprv situáciu vyriešiť osadením dopravného značenia Zákaz státia, s čím však dopravný inšpektorát nesúhlasil. K zjednosmerneniu ulice nakoniec podľa Baláža pristúpili aj na základe podnetov od niekoľkých obyvateľov. K podobnému riešeniu mesto pristúpilo aj v minulosti, kedy obdobne situáciu riešili na ulici Cyrila a Metoda.