Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

ČELNÁ ZRÁŽKA ÁUT NA DIAĽNICI: Obaja vodiči zranení, jeden ťažko

Ťažké zranenie jedného z vodičov si vyžiadala čelná zrážka dvoch motorových vozidiel, ku ktorej došlo na diaľnici D2 v smere do Českej republiky v utorok (12.3.) krátko pred 21.30 h. Foto: PZ SR - KR Bratislava

Vodič peugeotu, ktorý utrpel ľahké zranenia, sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom. Vodič osobného motorového vozidla mal ťažké zranenia.

Bratislava 13. marca (TASR) - Ťažké zranenie jedného z vodičov si vyžiadala čelná zrážka dvoch motorových vozidiel, ku ktorej došlo na diaľnici D2 v smere do Českej republiky v utorok (12.3.) krátko pred 21.30 h. Podľa doterajších informácií v 34. km diaľnice došlo k nehode medzi vozidlami Peugeot Boxer s maďarským EVČ a osobným motorovým vozidlom Mercedes Benz E320 (EVČ-SI), ktoré týmto úsekom prechádzalo v protismere.

Vodič peugeotu, ktorý utrpel ľahké zranenia, sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu s negatívnym výsledkom. Vodič osobného motorového vozidla mal ťažké zranenia, s ktorými ho previezla letecká záchranná služba do jednej z nemocníc. Vzhľadom na jeho zdravotný stav ho nebolo možné podrobiť dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu a z tohto dôvodu bol nariadený odber krvi v zdravotníckom zariadení.

Keďže pri nehode došlo k úniku prevádzkových kvapalín v oboch vozidlách, na miesto sa dostavili príslušníci HaZZ, ktorí zabezpečili ich odstránenie. Dopravnou nehodou bola spôsobená škoda v celkovej výške približne 15.000 eur. Presné príčiny a okolnosti, ktoré nehode predchádzali, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.