Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Cena cestovného lístka z Rajky do Bratislavy sa zatiaľ nemení

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Od 1. októbra zabezpečuje linka č. 801 dopravné spojenie cezhraničnej obce Rajka s územím Bratislavy už len na trase Rajka – ŽST Rusovce.

Bratislava 9. októbra (TASR)- Predbežne do konca novembra budú cestujúci z Rajky do Bratislavy platiť za cestovný lístok podľa starej tarify napriek tomu, že dopravný režim medzinárodnej linky č. 801 z Rajky do Bratislavy je od 1. októbra tohto roka zmenený. Pre TASR to dnes potvrdila hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. „Výška cestovného sa v tomto smere na návrh hlavného mesta, ktoré o zmenách rokovalo s dopravným podnikom, nezmenila“ uviedla Skokanová s tým, že cestovné lístky platné na medzinárodnú prepravu linkou č. 801 z Rajky do Bratislavy budú zároveň platnými cestovnými lístkami aj pre linky mestskej hromadnej dopravy č. 90, 91/191 predbežne do konca novembra. Cestovný lístok si cestujúci môžu kúpiť u vodiča autobusu v smere z Rajky a v lístkovom automate v termináli Most SNP na spiatočnej ceste.

Od 1. októbra, vzhľadom na novú medzinárodnú licenciu udelenú Dopravnému podniku Bratislava (DPB), linka č. 801 zabezpečuje dopravné spojenie cezhraničnej obce Rajka s územím Bratislavy už len na trase Rajka – ŽST Rusovce. V Rusovciach musia cestujúci prestúpiť na prostriedky mestskej hromadnej dopravy, konkrétne na linky č. 91 a 191, ak pokračujú smerom k Mostu SNP. Linka č. 90, ktorú využívajú cestujúci smerujúci do východnej časti hlavného mesta s prestupom pri Ekonomickej univerzite na Dolnozemskej ulici a na moste Apollo, má konečnú zastávku Nové SND.