Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Centrum Bánoviec nad Bebravou bude opäť dejiskom farmárskeho festivalu

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Organizátormi podujatia sú miestni farmári a potravinári.

Bánovce nad Bebravou 14. septembra (TASR)- Ochutnávku výrobkov producentov potravín z regiónu, tematické sprievodné aktivity či kultúrny program ponúkne ôsmy ročník farmárskeho festivalu MňamFest. Podujatie, ktorého cieľom je podpora regionálnych potravín a zároveň ich výrobcov, sa bude konať 16. septembra v centre Bánoviec nad Bebravou. Informoval Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

"Aj tento rok si organizátori pripravili to najlepšie z gastronómie a ľudovej zábavy. Festival začne tradične obľúbeným sprievodom kočov na Farskej ulici o 10.00 h. Na ľudovú nôtu zahrá viac ako 150 muzikantov na troch pódiách," načrtol Plánek.

Pripravená je podľa neho i tombola, celodenný kultúrny program, rôzne súťaže pre deti aj dospelých, ukážky tradičných remesiel či výstava zvierat a poľnohospodárskej techniky.

Organizátormi podujatia sú miestni farmári a potravinári, ktorí ho pripravili v spolupráci s mestom Bánovce nad Bebravou a TSK.