Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Centrum zdieľaných služieb spoločnosti Embraco rozširuje svoje procesy

Na snímke uskladnené kompresory v závode na výrobu kompresorov Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi 4. marca 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Región Košíc podľa jeho slov ponúka dobrú infraštruktúru, skúsených ľudí, univerzitnú základňu a spoluprácu so združením IT Valley a ďalšie faktory stimulujúce úspešnú prevádzku.

Košice 18. júla (TASR) – Centrum GBS (Global Business Supprort) otvorila brazílska spoločnosť v Košiciach začiatkom marca tohto roka. Slúži na zdieľané služby pre Embraco v celom svete v šiestich regiónoch, čo sa týka ľudských zdrojov a financií. Korporácia pôsobí na Slovensku prostredníctvom závodu na výrobu hermetických kompresorov v Spišskej Novej Vsi 18 rokov.

"Náš proces fungovania centra postupuje podľa plánu, k plnej spokojnosti akcionárov. Preto sme iniciovali prechod procesov IT, logistiky a nákupu do správy centra GBS," uviedol pre TASR manažér centra Peter Marhefka.

Región Košíc podľa jeho slov ponúka dobrú infraštruktúru, skúsených ľudí, univerzitnú základňu a spoluprácu so združením IT Valley a ďalšie faktory stimulujúce úspešnú prevádzku.

"Pokračujeme aj v nábore profesionálov pre naše centrum. Naše obchodné aktivity sú globálne, a tak sa sústreďujeme na získavanie jazykovo zručných ľudí. Sme preto veľmi spokojní, že naše požiadavky v tomto smere dokáže slovenský pracovný trh uspokojiť," skonštatoval Marhefka.

Problém s obsadením pozícií kvalifikovaných ľudí doposiaľ nemali. "Košice začínajú byť multikultúrnym mestom a naše pracovné prostredie je otvorené pre ľudí rôznych národností, ktorí ovládajú portugalčinu, španielčinu, taliančinu a mandarínsku čínštinu," dodal manažér centra.

GBS, servisné centrum Embraca, poskytuje služby pre centrálu v Brazílii, ako i závody a jednotky v Mexiku, USA, Taliansku, Rusku, na Slovensku a v Číne. V súčasnosti má 55 zamestnancov, z čoho je 62,5 % žien. Priemerný vek zamestnancov je 31 rokov.