Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Cenu mesta Rimavská Sobota získajú tri osobnosti

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Samospráva najvyššie mestské ocenenia osobnostiam slávnostne odovzdá tradične počas osláv Dní mesta. Tie sa v Rimavskej Sobote konajú každoročne začiatkom mája.

Rimavská Sobota 22. marca (TASR) – Poslanci mesta Rimavská Sobota rozhodovali na utorňajšom (21. 3.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) aj o udeľovaní najvyšších mestských ocenení. Cenu mesta získajú v tomto roku tri osobnosti, čestné občianstvo bolo udelené Helene Husárovej.

Cena mesta Rimavská Sobota sa každoročne udeľuje osobe alebo kolektívu za významné výsledky vo vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti, alebo za činnosť, ktorou sa významným spôsobom pričinili o ekonomický a kultúrny rozvoj mesta. O udelení ceny rozhoduje MsZ, v jednom kalendárnom roku môžu byť odovzdané najviac tri ocenenia.

Z ôsmich navrhnutých osobností a kolektívov zvolili poslanci mesta v tajnej voľbe troch laureátov. Cenu mesta Rimavská Sobota udelili dekanovi farnosti Rimavská Sobota a vikárovi Rožňavskej diecézy Rastislavovi Polákovi, dlhoročnej členke Zboru pre občianske záležitosti mesta Rimavská Sobota Ľubici Varjuovej a dlhoročnému mestskému a krajskému poslancovi Zoltánovi Bánovi.

Čestné občianstvo mesta Rimavská Sobota za výnimočný prínos pre mesto poslanci mesta jednohlasne udelili Helene Husárovej. V Rimavskej Sobote pôsobila ako riaditeľka Špeciálnej základnej školy, je zakladateľkou občianskeho združenia Vienala a zaslúžila sa za vznik miestneho krízového centra pre ženy. Približne desať rokov pôsobila ako vládna poradkyňa v oblasti sociálnych vecí.

Samospráva najvyššie mestské ocenenia osobnostiam slávnostne odovzdá tradične počas osláv Dní mesta. Tie sa v Rimavskej Sobote konajú každoročne začiatkom mája.