Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na ceste pri Dunajskej Strede sa začnú budovať odbočovacie pruhy

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Riešenie dopravnej situácie, bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v obciach Dunajská Lužná, Rovinka a Šamorín má prvé konkrétne termíny.

Dunajská Streda 10. apríla (TASR) - Dopravná situácia na ceste, ktorá spája Bratislavu s Dunajskou Stredou, je dlhodobo kritická. Po iniciatíve poslanca NR SR Árpáda Érseka (Most-Híd) a starostov dotknutých obcí sa na jej najexponovanejších úsekoch začnú budovať odbočovacie pruhy. Riešenie dopravnej situácie, bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v obciach Dunajská Lužná, Rovinka a Šamorín má prvé konkrétne termíny.

„Podľa aktuálnych informácií zo Slovenskej správy ciest (SSC) sa na ceste I/63 konečne začnú budovať odbočovacie pruhy, ktoré aspoň čiastočne eliminujú kritickú dopravnú situáciu, ktorá predovšetkým počas ranných špičiek neúnosne zaťažuje nielen vodičov, ale aj obyvateľov dotknutých obcí,“ povedal poslanec Érsek s tým, že spolu so starostami osobne požiadali ministra dopravy, aby čo najskôr riešil a zabezpečil bezpečnosť a plynulosť cestnej dopravy na tomto úseku

Ako Érsek uviedol, oplatilo sa bojovať. "Od predstaviteľov SSC viem, že 15. apríla tohto roku odovzdajú stavenisko zhotoviteľovi odbočovacích pruhov v Šamoríne, takže na tomto úseku cesty sa už čoskoro aj reálne začnú stavebné práce,“ konštatoval. Dodal, že stavbu odbočovacích pruhov, ktorými sa zvýši bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, asi v júni odštartujú aj v Rovinke a zrejme v septembri aj v Dunajskej Lužnej.