Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Cesta Plavecké Podhradie-Sološnica je neprejazdná

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Polícia vyzýva vodičov, aby využili inú cestnú komunikáciu.

Bratislava 18. marca (TASR) - Krajský dopravný inšpektorát v Bratislave upozorňuje, že úsek cesty Plavecké Podhradie - Sološnica (okres Malacky) je pre nepriaznivé poveternostné podmienky neprejazdný v oboch jazdných pruhoch.

Z tohto dôvodu polícia vyzýva vodičov, aby využili inú cestnú komunikáciu.

Pred uzáverou cesty prišlo v tomto úseku k niekoľkým stretom vozidiel a jeden autobus dokonca zišiel mimo vozovky. Na mieste sú stále policajti, ako aj ostatné záchranné zložky, ktoré z týchto miest evakuujú ľudí.

Pri kolíziách sa nikto nezranil. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.


Na ceste pri Malackách havaroval kamión

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) zo Záchrannej Brigády v Malackách zasahujú od 14. hodiny na ceste medzi Malackami a Sološnicou, kde havaroval kamión.

Cesta je v oboch smeroch uzavretá, pričom dôsledkom nehody sa začali tvoriť kolóny, v ktorých uviazol aj autobus so 65 deťmi. Deti sa previezli do Základnej školy v Podhradí. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.


Donovaly pre silné sneženie uzatvorili

Pre silné sneženie uzatvorili dnes o 16:30 hod. horský priechod Donovaly. Uzavierka platí pre kamióny nad desať metrov dĺžky. Informáciu zverejnil portál Slovenskej správy ciest (SSC) zjazdnost.sk.

Pre kamióny nad desať metrov je v Banskobystrickom kraji uzatvorený aj horský priechod Veľké Pole. Na horskom priechode Hriňová je povrch vozovky pokrytý vrstvou zľadovateného snehu do dvoch centimetrov.


TRENČÍN: Na niektorých cestách kraja sneh komplikuje dopravu

Intenzívne sneženie začína komplikovať dopravu na niektorých miestach Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Neprejazdné sú úseky ciest v Trenčianskom okrese a v kopaničiarskom regióne.

Podľa informácií z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne neprejazdná je cesta I/50 od hraničného priechodu Drietoma do Českej republiky a pre nákladnú dopravu je uzatvorená cesta II/499 z Brezovej pod Bradlom do Košarísk v okrese Myjava. Neprejazdná je aj cesta II/581 od Starej Turej smerom do Hrašného, kde je v časti Hodulov vrch skrížený kamión.

Podľa informácií Slovenskej správy ciest (SSC) o zjazdnosti je na cestách II. a III. triedy v okrese Myjava až päťcentimetrová vrstva snehu, v okrese Nové Mesto nad Váhom je na cestách III. triedy asi trojcentimetrová vrstva snehu. Všetky úseky sú zjazdné len s použitím zimných pneumatík.