Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Cestári pracujú na stabilizácii zosuvu cesty v extraviláne obce Čabiny

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Došlo tam k vzniku pozdĺžnych trhlín, poklesu vozovky a zároveň aj k dvom plytkým zosuvom cesty, uviedli cestári.

Čabiny 12. apríla (TASR) - Cestári aktuálne pracujú na stabilizácii zosuvu cesty za obcou Čabiny v okrese Medzilaborce. Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) informovala, že vplyvom eróznych procesov, ako aj zvýšenou pohybovou aktivitou podzemnej a zrážkovej vody, došlo na ceste II. triedy v extraviláne k deformácii cestného telesa.

"Došlo tam k vzniku pozdĺžnych trhlín, poklesu vozovky a zároveň aj k dvom plytkým zosuvom cesty," uviedli cestári. SÚC PSK sa v záujme odstránenia zistených porúch a z dôvodu zvýšenia bezpečnosti účastníkov cestnej premávky rozhodla komplexne zrekonštruovať predmetný úsek cesty. Dôjde tam k zhotoveniu oporného múru dlhého 60 metrov, vybudujú sa nové konštrukčné vrstvy cestného telesa v celkovej dĺžke 160 metrov a zlepšia sa tiež odtokové pomery na povrchu vozovky.

"Technologicky zložité stavebné práce, ktorých ukončenie je naplánované na november tohto roka, sa realizujú vďaka zdrojom PSK," uvádzajú prešovskí cestári s tým, že celkové náklady na obnovu sú na úrovni viac ako 703.000 eur.